Медия без
политическа реклама

Мина порази турски кораб близо до България

Щетите върху риболовния съд не са големи

10 Ноем. 2022
Снимка: архив
Снимка: архив

Турският риболовен кораб ""Ахмет Моллаоглу 2" се е натъкнал на дрейфаща мина в Черно море, съобщиха местните медии. Инцидентът е станал край Инеада, близо до България. Видно от разпространени кадри - през нощта. После корабът е изтеглен до пристанище с помощта на други съдове. Той е на вода, експлозията не е причинила големи щети. Не се съобщава за пострадали хора. Според българския специализиран сайт maritime.bg пораженията са под водолинията в носовата част и десния борд. Турските власти са предприели разследване.

Момент от изтеглянето на съда:

След началото на войната в Украйна критичните ситуации и в българските териториални води са много:

Приведена в бойно положение морска мина е била унищожена днес край Маслен нос. Новината бе съобщена преди малко от българските ВМС. Мината е била от типа, който се поставя на украинското крайбрежие. Взривена е на място. Пълното съобщение на ВМС гласи:  "На 23 септември 2022 г.
Военноморските сили (ВМС) ще извършат разузнаване и обследване заради забелязана мина в Черно море, съобщи в понеделник по обед българското министерство на отбраната. Сигналът е подаден от турския кораб ТОМРИЗ-А“ в 06.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

мина, Черно море, Инеада

Още по темата