Медия без
политическа реклама

''Мета'' решава дали да върне профилите на Доналд Тръмп

01 Яну. 2023
Доналд Тръмп
БГНЕС
Доналд Тръмп

Очаква се компанията ''Мета'' да обяви този месец дали ще отблокира профилите във "Фейсбук'' и ''Инстаграм'' на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, предава ''Файненшъл Таймс''.

През януари 2021 г. всички профили на Тръмп в социалните мрежи бяха блокирани, след като модераторски екип постанови, че той е използвал акаунтите си, за да подбуди своите поддръжници да нахлуят в Капитолия на САЩ. При сблъсъците загинаха петима души.

След това бившият президент създаде блогът From The Desk of Donald J. Trump, който няколко месеца служеше като начин  Тръмп да публикува собствено съдържание, включително съобщения за пресата и видеоклипове, а последователите му ги споделяха в останалите социални мрежи. Наложи се обаче платформата да бъде закрита, за да може екипът му да се съсредоточи върху новата социална мрежа Truth Social.

Новият собственик и главен изпълнителен директор на ''Туитър'' Илон Мъск отмени забраната на Тръмп през ноември, позовавайки се на волята на ''хората'', но бившият президент все още не се е върнал в платформата.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата