Медия без
политическа реклама

Макрон моли търговските вериги да намалят цените

Това не може да се иска от производителите, които имат значителни разходи и ниски печалби, подчерта френският президент.

26 Февр. 2023
ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон призова търговските вериги да положат усилия за намаляване на инфлацията. Той заяви това по време на посещението си на селскостопанското изложение в Париж, цитиран от БНР.
Темата за инфлацията беляза срещите на президента Макрон с френските селскостопански производители на годишния земеделски салон. Той беше открит днес в разгара на преговорите между производители и търговски вериги и при опасения от нов скок на цените през март.
"Търговците са тези, които трябва да положат най-много усилия" за намаляване на инфлацията, заяви Макрон. По думите му това не може да се иска от производителите, които имат значителни разходи и ниски печалби.
Президентът обеща план за икономии на водните ресурси срещу сушата, която миналата година силно ощети добивите, и насърчи французите да купуват френски хранителни стоки.
Макрон не пропусна да защити оспорваната пенсионна реформа, която предизвика вълна от протести. Той обяви, че ще посети Китай, за да преговаря за посредничество за прекратяване на войната в Украйна.
 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Еманюел Макрон

Още по темата