Quantcast

Медия без
политическа реклама

Лавров шантажира Запада с Трета световна война

Русия се стреми да завладее повече територии, за да ги включи в мирен договор с Украйна

26 Апр. 2022
БГНЕС/ЕПА
Сергей Лавров

Руският външен министър Сергей Лавров предупреди за опасност от Трета световна война. "Опасността е сериозна, тя е реална, не бива да бъде подценявана", каза Лавров в интервю за руска телевизия, споделено снощи в профила в "Телеграм" на външното министерство.

Сергей Лавров просто се опитва да "изплаши света да не подкрепя Украйна", заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба в отговор на интервюто на руския си колега. Президентът Володимир Зеленски каза тази нощ в своето видео обръщение към нацията, че е невъзможно да се предвиди кога ще приключи войната, но че победата на Украйна е неизбежна.

"Украйна е готова за мир. Беше готова за мир дори по време на войната в Донбас. Готова е дори сега - след нахлуването на Русия. Но, за да поиска и Русия мир, всеки украинец трябва да се бори. Да защитава свободата. Защото всеки ден борба сега означава една година мирен живот след тази война. След нашата победа", заяви Зеленски.

Лавров даде своя трактовка на бъдещия мирен договор: "Както във всички случаи, при които има употреба на оръжие, всичко ще приключи с подписване на договор. Но параметрите му ще се определят от това на какъв етап са военните действия, когато договорът стане реалност", каза той. Това означава, че Русия ще иска да включи в него завладените територии в Украйна.

Още по темата