facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Кремъл отговори гневно на коментар на Зеленски за ВСВ

4 020
 EPA/БГНЕС архив

Кремъл реагира гневно на коментар на украинския президент Володимир Зеленски, че сговор на СССР с нацистка Германия е довел до избухването на Втората световна война, предава Франс прес, цитирана от БНР.

„Категорично не сме съгласни с това становище“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, който обвини Зеленски в подкрепа за „силно погрешната“ позиция на Полша за историческите събития. „Това изявление е оскърбително за десетки милиони руснаци и граждани на страни от ОНД, чиито родители и роднини са дали живота си за освобождаването на Европа, в това число и Полша, от фашизма“, подчерта Песков.

По време на визита в Полша в понеделник за отбелязването на 75-годишнината от освобождаването на концлагера „Аушвиц“ Зеленски заяви, че поляците „са били първите, които са усетили последствията от престъпния сговор на тоталитарните режими“.

„Това доведе до началото на Втората световна война и позволи на нацистите да дадат старт на смъртоносния Холокост“, каза Зеленски на съвместна пресконференция с полския си колега Анджей Дуда.

 

 

63

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Путин не искал да бъде издиган в култ

13.03.2020

376
Зеленски призна, че Украйна няма скоро да си върне Крим

26.02.2020

3138 76
Русия и Турция са на път да се скарат много лошо за Сирия

19.02.2020

Обновена

8827 68

Коментари

Страници

dobadoba

Комикът не май не чувства как 'олеква', по-зле е и от чичко Бойко.

⚓️

Boev
снимка на Boev

Много интересно...

Тука по американските медии вчера цял ден се говори за освобождението преди 75 години на Аушвиц.

Но нито дума не се казва КОЙ е освободителя.

Все едно сам се е освободил този лагер.

Boev
снимка на Boev

Като не помним историята, ще се наложи да я преживеем отново.

slaughter
снимка на slaughter

Боев :))))) , знам , че си разведчик , ама вземи махни портрета на Пиърс Броснан :)))) Че Сталин като възкръсне такъв щут ще ти бие къ Сибир , че ще се спреш чак като се нанижеш на високоволтовата ограда . Панимаеш ли ме? И като на разведчик ти се моля : Моля те , кажи , че се майтапиш , че отново ще преживяваме Съвецкия съюз! 

Boris65

Как хубаво започна всичко в Мюнхен ! Сър Чембьрлейн , хер Хитлер , мосью Даладие , сеньор Дуче  Бенито Мусолини разчлениха между Полша и Германия - Чехословакия и Литва.  По европейски .

slaughter
снимка на slaughter

И как хубаво продължи ! Ама разведчик Барис шестдесят пят не прадалжает. Он заснул на 30.08.1938. После таво тавариши , през 1939 на 23.08.1939 Хитлер и Сталин сис стискат ръцете и си разделят Полша. Съвецкия съюз прибира Литва, Латвия и Естония , прибира части от Румъния и напада Финландия където обаче сибирската мечка си чупи зъб , щото се оказва , че финландците са малък , но много корав народ. От 01.09.1939 година  , Великобритания и Франция са във с нацистка Германия. И воюват както в Европа , така и в Африка. През това време Сталин е зает да.тероризира източна Европа . На 22.06.1941 Хитлер напада Сталин. До този момент Великобритания воюва с Хитлер вече ЕДНА година и ДЕВЕТ месеца. Докато Сталин си разменя с Хутлер любезности и го захранва със суровини. Панимаеш ли тавариш разведчик Пиърс Броснан , пардон Боев , че една година и девет месеца Великобритания воюва срещу Хитлер който е подкрепян в това време от Сталин. КАжи сега!

н16
снимка на н16

Много интересно...Тука по американските медии вчера цял ден се говори за освобождението преди 75 години на Аушвиц. Но нито дума не се казва КОЙ е освободителя. Все едно сам се е освободил този лагер.

Може и немците да се включат, с идеята че тоя лагер е бил освободен от доблестната американска армия..

 

И между другото, съм почти сигурен, че по американските телевизии и дума няма за жертвите на СССР, за блокадата на Ленинград или немското бомбене на Сталинград.

Доц.Трътлев

Може и немците да се включат, с идеята че тоя лагер е бил освободен от доблестната американска армия.

 Колко му е. Дето Одер там и Висла.

slaughter
снимка на slaughter

Н16 .... не се знае какво е това ! Химично съединение ли е , научен експеримент ли е , номер на доносник на ОФето ли е ? Аз съм почти сигурен , че Н16 е препарат за баня ,  подобен на Баяришника с който агентите  се черпят като им свърши смяната на амбразурата. Н16 , като не си сигурен 100% , не се изказвай така смело за американските телевизии. Добре слушаш Гаварит Масква , ама малко повечко фактология за достоверност няма да е лошо.

Дяд Омраз

И защо Песков се тръшка и циври на коментара на Зеленски "че сговор на СССР с нацистка Германия е довел до избухването на Втората световна война", при положение, че сговор на СССР с нацистка Германия е довел до избухването на Втората световна война?

Mavrodinov
Четете най новите руски изследвания за Сталин. Цялата му политика е насочена към нов конфликт в Европа и света след Първата световна война. Цел - световна революция, лов на риба в мътна вода... Ако Германия пробутва Ленин през 1917, за да елиминира Русия през ПСВ, то Сталин максимално улеснява Хитлер за да пламне пожара пак. Епизодът на 22 август 1939 г. с разделянето на Полша е предпоследния етап. Еднакво виновни са Хитлер и Сталин. Но коварния Сталин изчаква да не е първи. И Хитлер опира пешкира пред историята. Последният епизод е 22 юни 1941 г. Хитлер самоубийствено тръгва пръв в конфликт със съюзника си Сталин. Защото немците с ужас разбират, че Сталин е струпал в атакуваща формация три пъти по голяма сила от немците. Хитлер решава, че най добрата защита в случая е превантивния удар. Иначе Сталин е бил готов да стигне до Атлантика с начало на атаката през юли 1941. Всеки непредубеден историк може да стигне до тези изводи. Въпреки че руснаците пазят зад железни врата истината, а държавните им " професори" творят измислени пропагандни заблуди.
Magi

Четете по сериозна документалистика, това което пишете са пълни глупости.  Пактът Рибентроп- Молотов е подписан защото СССР не е била готова за война, а нападението на 22.06. 41г. е било изненада и за самите руснаци. Аушвиц е освободен от Червената армия, както и цяла Европа, вкл. и ние. Не ровете в костите на жертвите на ВСВ, а се молете да няма повече война.

Su38

Хапчетата!

ГАМЕНЧЕТО

И санитар.

Man.ol

 немците с ужас разбират, че Сталин е струпал в атакуваща формация три пъти по голяма сила от немците. Хитлер решава, че най добрата защита в случая е превантивния удар

Поредното едноклетъчно, недоклатено от Разун....Така и не е успяло да вдене, горкото, какво е това "атакуваща формация".  ?

John Slow

Сталин максимално улеснява Хитлер за да пламне пожара пак

Глупости. Даже няма да се мъча да те опровергавам - информация има в изобилие. 

ЗТБХЦ

Аха, щото информацията е изобилна, затова руските архиви за войната са засекретени до 2040 г.

За НКВД - до 2050 г.

Какво имат да крият при толкоз обилна информация и щом всичко е от ясно по-ясно?

Mavrodinov
Крият оригиналните документи. Примерно Заповедите за формиране на армиите и фронтовете и дислокацията им към 22 юни 1941. Защо по частите е имало с вагони карти на Полша, Румъния, Германия... а е намало карти на СССР? Оперативните планове за действие и т.н. Много неща има още от първите мемоари на съветските военачалници от всякакъв ранг. Както и в документи, достъпни през времето на Елцин. Но Путин затръшна вратите и путинистите пренаписват историята.
Man.ol

Крият оригиналните документи. Примерно Заповедите за формиране на армиите и фронтовете и дислокацията им към 22 юни 1941. Защо по частите е имало с вагони карти на Полша, Румъния, Германия... а е намало карти на СССР? Оперативните планове за действие и т.н.

 

 

Всичко това, според Вас, и до ден днешен е строго засекретено, но Вие, оказва се, го знаете отлично?

И откъде го знаете?

Аааааааааа, от Резун, разбира се, от славния Резун? 

Boris65

Да жалко че даже настъпващите европейци хитлеристи не са намерили невидимите вагони с карти ... Само екстрасенсите сме виждали вагоните с картите в паралелната Вселена. В 21 45 трябва да си взема хапчетата за да видя пак вагоните. 

slaughter
снимка на slaughter

Кой? Путлер да пренаписва историята? Не е верно! Питай русофилите в България!

nanyac

Boev

Много интересно...

Тука по американските медии вчера цял ден се говори за освобождението преди 75 години на Аушвиц.

Но нито дума не се казва КОЙ е освободителя.

Как КОЙ е освободителя... един бивш съратник на създателя на Аушвиц, с когото съвместно заграбват и поделят територията.  Без пакта Рибентроп-Молотов нямаше да има и нацистки Аушвиц. А така след общата победна война срещу Полша, докато се строи лагер за изтребване на поляци, СССР е съюзник и спонсор на третия райх.

Аушвиц I първоначално е построен, за да държи полски политически затворници, които пристигат през май 1940. 

За разлика от излишно хуманните германски нацисти, СССР не си прави труда да строи лагери, а  екстерминира своята част от полските офицери и интелигенция направо в гората. Така не остава и нищо за "освобождаване" и коментиране.

Mavrodinov
Знаете ли разликата между началниците на едцшикн хитлеристки и един сталински концлагер? Хитлеристкият е обесен, а сталинския е награден. А репликата на един руски НКВД офицер, наблюдавал работата на Щази? Добре че руснаците на сме като педантичните немци. Иначе в ГУЛАГ щеше да има не 20, а 40 милиона убити. И никой нямаше да отърве кожата.
Man.ol

след общата победна война срещу Полша

Още един,  който не знае, че участието на  руснаците  в "общата победна война срещу Полша" е , меко казано, странно, доколкото полското правителство нарежда на армията си да не предприема военни действия срещу тях,  за да минимизаира немските териториални завоевания, така че  СССР участва главно в подялбата на територията й, договорена с пакта Р/М. На същия принцип, на който няколко месеца преди това Полша участва в подялбата на Чехословакия - събрали се вълците, договорили се и после си поделили някаква чужда територия. С цел установяване на трайно-безкраен мир, разбира се, точно както след Мюнхен'38 ;) Тези, които шумно оповестяват подялбата на Полша между руснаци и немци, обикновено забравят, че части от територията на нещастно придобилата чешки територии Полша са анексирани от....словаци и латвийци...Малка мръвка, подарък от лъвовете  за хиените...

Как да си обясним тази дупка в главата Ви, друже??

fierсe
снимка на fierсe

само да попитам, че вече се объркАх,

кога хитлер подписва плана за нападение над полша?!?

а кога подписват пакта молотов - рибентроп?!?

Man.ol

Украйна споделя позицията на поляците. И, точно като тях, украинците не виждат нищо лошо или войносътворяващо в Мюнхенското съглашение. След което суверенна държава е поделена между немци, поляци и унгарци. И се дава старт на преразглеждането на установените след ПСВ граници. Преведено - стартира се процесът към нова война. Пактът Р/М е една крачка в подготовката на новто световно меле. А поделянето на Полша по никакъв начин не се различава от това на Чехословакия.

Комикът явно недолюбва СССР, но, странно защо, нито дума не обелва за УССР. А със създаването на УССР от Ленин се създава първата стабилна държавна формация на украинците, благодарение на която днес Украйна съществува като самостоятелна държава, а самият Зеленски е президент, размахващ пръст на руснаците, оторизирали съществуването на собствената му страна...

Странна работа са това президентите-комици?

Forza NATO

...немците с ужас разбират, че Сталин е струпал в атакуваща формация три пъти по голяма сила от немците. Хитлер решава, че най добрата защита в случая е превантивния удар. Иначе Сталин е бил готов да стигне до Атлантика с начало на атаката през юли 1941.

От което неминуемо следва, че Джугата е самъй бальшой и бескористнъй антифашист в мире, тъй като е искал да освободи Европа и да спаси Францата и Англия, още преди лично да е изсърбал попарата на Ади. 

 

?

fierсe
снимка на fierсe

През ноември 1940 г. са начертани плановете и одобрени от Адолф Хитлер в директива №21, датираща от 18 декември 1940 г. озаглавена Операция Барбароса. Предложено е приготовленията за нападението да бъдат завършени до 15 май 1941 г.

ppipi7766

 Без пакта Рибентроп-Молотов нямаше да има и нацистки Аушвиц. 

 

Невям колегата папуас да тъжи, че няма полски Аушвиц.

nanyac

fierсe

само да попитам, че вече се объркАх,

кога хитлер подписва плана за нападение над полша?!?

а кога подписват пакта молотов - рибентроп?!?

И толкова сложно има, та чак те обърква?

Нормално е плановете ти за чужд имот да предхождат подписването на договор.

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×