Quantcast

Медия без
политическа реклама

Кремъл отговори гневно на коментар на Зеленски за ВСВ

28 Яну. 2020
EPA/БГНЕС архив

Кремъл реагира гневно на коментар на украинския президент Володимир Зеленски, че сговор на СССР с нацистка Германия е довел до избухването на Втората световна война, предава Франс прес, цитирана от БНР.

„Категорично не сме съгласни с това становище“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, който обвини Зеленски в подкрепа за „силно погрешната“ позиция на Полша за историческите събития. „Това изявление е оскърбително за десетки милиони руснаци и граждани на страни от ОНД, чиито родители и роднини са дали живота си за освобождаването на Европа, в това число и Полша, от фашизма“, подчерта Песков.

По време на визита в Полша в понеделник за отбелязването на 75-годишнината от освобождаването на концлагера „Аушвиц“ Зеленски заяви, че поляците „са били първите, които са усетили последствията от престъпния сговор на тоталитарните режими“.

„Това доведе до началото на Втората световна война и позволи на нацистите да дадат старт на смъртоносния Холокост“, каза Зеленски на съвместна пресконференция с полския си колега Анджей Дуда.

 

 

Още по темата