Медия без
политическа реклама

Кибуц обвини "Хамас" в нарушаване на споразумението

26 Ноем. 2023
Освободените снощи заложници
Освободените снощи заложници

Кибуц Беери - едно от най-пострадалите населени места в Израел от кървавата атака на "Хамас" на 7 октомври, обвини палестинското движение в нарушение на условията на сделката с Израел. Снощи бе освободена 13-годишната Хила Ротем, но не и майка й Рая, предаде The Times of Israel.

„Хила се прибира у дома без майка си Рая, която остава в плен. Хамас грубо наруши споразумението и раздели майката и дъщерята“, се казва в изявлението на кибуц Беери, според новинарския сайт Walla. „Три деца от две семейства от кибуца бяха откъснати от единствения им останал родител“, се казва в изявлението. Снощи бяха освободени и 17-годишният Ноам Ор и неговата 13-годишна му сестра Алма. Майка им Йонат беше убита от терористи на 7 октомври, а баща им Дрор остава заложник в Газа, заедно с 18-годишния си племенник Лиъм.

Едно от условията на споразумението с терористичната група, сключено с посредничеството на Катар и Египет, беше никое дете да не бъде отделяно от майка си, когато бъде освободено. Въпреки това снощи Хамас забави освобождаването на заложниците, твърдейки, че всъщност Израел нарушава споразумението.

Вчера следобед се твърдеше, че ще бъдат освободени 14 заложници, но в крайна сметка бяха освободени само 13. Напълно възможно е точно майката на Хила Ротем да е била заложника, който не бе пуснат. 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

заложници, Израел, Хамас

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?