Медия без
политическа реклама

Израел нанесе въздушни удари по военни заводи в Иран

29 Яну. 2023

Израел нанесе серия от въздушни удари по обекти на военнопромишления комплекс на Иран. Техеран потвърди за удар срещу военните фабрики в Исфахан, който е започнал 23.30 местно време.  Според Иран, един дрон е бил свален от ПВО, а други два са паднали върху покриви на заводи, причинявайки само материални щети. 

В същото време обаче, ирански източници потвърждават, че имало удари по поне 5 други цели. Ударен бил военен завод в Хой, дронове са атакували и град Рашт, столицата на провинция Гилян, горят и нефтепереработващи заводи. Иран има затруднения с интернет след началото на атаката. Появиха се фалшиви информации за началото на израелска "специална военна операция" на територията на Иран. Тези слухове се появиха след като в столицата Техеран се чу автоматична стрелба.

Израелският удар е свързан с терористичния акт в източен Ерусалем, стана ясно от изявление на премиера Нетаняху. "Нашият отговор ще бъде мощен, бърз и силен - върху всеки, който се опитва да ни навреди. И на тези, които им помагат" заяви Нетаняху. 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Израел, Иран, Исфахан, дронове

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?