Медия без
политическа реклама

Хаос на летището в Белград

21 Яну. 2024

Поради грешка на оператора на летище "Никола Тесла" в Белград в транзитната зона са били смесени потоци от стотици пътници - пристигащи от Скопие се озовали в една зона с други пътници, които възнамеряват да пътуват до Европа и световни дестинации и които са минали паспортен контрол и преглед за сигурност. Пасажерите от Скопие били докарани с автобуси от самолета до грешен вход на летището и директно попаднали в транзитната зона.

Поради тази ситуация, за да се осигурят необходимите условия за безопасност на самолетите и пътниците, летището взело решение да прекрати по-нататъшния паспортен контрол на изход от Сърбия и влизането на нови пътници, докато транзитната зона не бъде освободена и не бъде извършен повторен преглед на всички лица в там.

Всичко това предизвикало хаос на белградското летище "Никола Тесла". Няколко пътници припаднали заради голямата концентрация на хора в малко пространство. 17 полета са били задържани, а полетите на Air Serbia до Берлин, Франкфурт и Дюселдорф са отменени.

 

Ключови думи:

летище, Белград

Още по темата