Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ердоган вече иска реформи в ООН

05 Юни 2022
БГНЕС

"Разрушава се създадената от Запада система за осигуряване на собствената му сигурност", заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган на конгреса на управляващата Партия на справедливостта и развитието. 

Ердоган разкритикува системата за вземане на решения в ООН, като заяви: "Западните страни започват да се съгласяват с идеята на Турция за необходимостта от реформа на Съвета за сигурност на ООН".

„Докато страната ни успешно се справя с нелегалната миграция от Сирия от 11 години, ние наблюдаваме паника в Европа заради руско-украинската криза. Ние се молим светът да излезе от критичния период, през който преминава, възможно най-скоро“, каза турският президент.

Ердоган бе категоричен: "Докато очакванията ни не бъдат изпълнени, ние няма да променим позицията си относно разширяването на НАТО за сметка на Финландия и Швеция". Той повтори, че двете страни трябва да изпълнят условията на Турция във връзка с борбата с тероризма като добави ново условие - Швеция трябва да уволни министъра на отбраната на страна, която е имала контакт с бойци на ПКК.

 

Ключови думи:

Ердоган, ООН

Още по темата