Quantcast

Медия без
политическа реклама

Арестуваха въоръжения мъж, затворил за часове летището в Хамбург

Баща нахлу с кола и стреля във въздуха заради спор за родителски права

05 Ноем. 2023Обновена
БГНЕС
Полиция блокира летището в Хамбург

Въоръжен баща, който взе 4-годишната си дъщеря за заложник, налагайки спирането на полетите на летището в Хамбург часове наред, се предаде "без съпротива" в неделя след часове преговори, съобщи германската полиция. 

35-годишният мъж се барикадира с детето си в кола до самолет на турските авиолинии в събота вечерта, настоявайки да бъде допуснат на борда след спор за родителските права с майката, предава БГНЕС. Той се вряза  събота вечерта с колата си през зоната за сигурност, където е стоянката на самолетите, като е стрелял два пъти във въздуха и е изхвърлил две горящи бутилки от автомобила.

„Вземането на заложници приключи“, публикува местната полиция в мрежата X в неделя следобед. „Мъжът е оставил колата си с дъщеря си и е отведен за разпит от силите за сигурност без съпротива“, се казва в съобщението, добавяйки, че детето „изглежда в добро здраве“. 

Полицията беше довела психолози и екипи от преговарящи, както и звена за бързо реагиране на летището в Северна Германия. Според властите спорът за попечителството над детето е в основата на инцидента, като съпругата на шофьора е изпратила спешно обаждане до полицията за отвличането на детето й. Полицията говори за продължителни преговори, които са се провели на турски език, и смята, че бащата "притежава заредено оръжие и вероятно експлозиви". 

Мъжът, турчин според всекидневника Bild, първоначално е поискал да му бъде позволено да лети до Турция с дъщеря си. „Това вече не е целта на преговорите“, каза говорител на местната полиция.

Управата на летището в Хамбург, което беше затворено още веднага в събота вечерта, съобщи, че за днес са били насрочени 286 полета с общо около 34 500 пътници. 

ДПА припомня, че през октомври властите са затвориха същото летище заради заплаха от атентат при полет от Техеран за Хамбург. 

Ключови думи:

Хамбург, летище, инцидент

Още по темата