Quantcast
Американски боен хеликоптер кацна в центъра на Букурещ | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Американски боен хеликоптер кацна в центъра на Букурещ

Машината тренирала за Деня на авиацията, но техническа повреда я накарала да слезе на земята
5 894
 Romania TV Агенция Фокус

Американски боен хеликоптер Блек Хоук (Black Hawk), участващ в тренировъчен полет за Деня на авиацията, кацна на кръгово кръстовище в Букурещ след техническа повреда, съобщава румънската държавна информационна агенция Agerpress, цитирана от Агенция Фокус..

Часове наред бе ограничено изцяло движението между площад „Шарл дьо Гол“ и Статуята на авиаторите, и отчасти по „Калеа Доробанцилор“, а трафикът до Триумфалната арка беше пренасочван. 

Говорителят на Министерството на отбраната Константин Спину заяви, че по време на учебния полет в четвъртък, изпълняван от румънските и американските военновъздушни сили, хеликоптерът Блек Хоук - UH60 Black Hawk, е подал съобщение за техническа повреда, поради което се наложило аварийното му кацане.

Запитан дали в резултат на този инцидент са спрени полетите на други Black Hawk, намиращи се в Румъния, Константин Спану каза, че в момента „няма информация нито за естеството на този инцидент, нито за мерките, които ще бъдат предприети от американската страна“.

Пътната полиция се е намесила много бързо на място, за да блокира движението и да улесни кацането на хеликоптера на американските ВВС, поясниха властите. „Ако това не се беше случило, можехме да станем свидетели на трагедия“, обясни представител на полицията.

Още

Съдебната власт се загрижи за почивните си бази
Румъния ни слага в червена COVID зона

11.09.2021

815
Скоро ще полети хеликоптер с водороден двигател

04.09.2021

393