Медия без
политическа реклама

Учениците от V до XII клас остават онлайн до 31 януари

01 Яну. 2021
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев издаде заповед за продължаване на дистанционно обучение на учениците от V до XII клас в периода от 4 до 31 януари 2021 г. Тя засяга всички училища в страната и е издадена във връзка с изменение и допълнение на заповед на здравния министър Костадин Ангелов относно удължаване на срока на въведените временни противоепидемични мерки на територията на България до края на този месец.

"Нареждам в периода от 04.01.2021 г. до 31.01.2021 г. обучението на учениците от 5-и до 12-и клас, записани в дневна, вечерна, задочна, индивидуална и комбинирана форма на обучение и в дуална система на обучение, да се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии", се казва в заповедта от министър Вълчев от 31 декември 2020 г.

Той уточнява, че заповедта се издава "поради необходимост от предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19, с цел осигуряване на живота и здравето на учениците, на педагогическите специалисти и на другите служители в училищата".

Учениците от I до IV клас се връщат за присъствено обучение в училищата от понеделник (4 януари).

Категорично несъгласие с възстановяване на учебния процес от 4-ти януари 2021 г. изразяват от неформалното обединение „Учители за безопасно образование“ в свое отворено писмо до премиера, здравния и просветния министър и до главния държавен санитарен инспектор.

Още по темата