Quantcast
Теменужка Петкова ще обсъжда енергийната ни сигурност в САЩ | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Теменужка Петкова ще обсъжда енергийната ни сигурност в САЩ

3 113
 Илияна Кирилова

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заминава за САЩ на 27 януари, съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката. Във Вашингтон тя ще проведе срещи с представители на Държавния департамент, Департамента по търговия, Департамента по енергетика и други.

Темите, които ще бъдат обсъдени по време на визитата, са "от общ интерес за двете страни в областта на енергетиката". "Приоритет за двете страни е гарантиране на енергийната сигурност чрез диверсификация на доставките на ресурси", посочват от министерството и уточняват, че "България и САЩ развиват стратегическо партньорство в областта на енергетиката".

 

39

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Промени в последния предизборен дебат ядосаха Тръмп

20.10.2020

107
Борисов обеща сътрудничество на САЩ за 5G

19.10.2020

4111 31
ЕС обсъжда реципрочни мерки за визовия режим със САЩ

19.10.2020

2827 20

Коментари

Страници

geo_19

Нали вече платихме "данък Америка"? Какво още искат?

Тартамут

Следва гориво на вестингхаус. След това може да затваряте АЕЦ.

nebenebe

Боже, Боже! Аман от Теменужки! Ти да сложиш такова нещо за министър, все едно сам казваш "Ела Вълчо, изяж ме!".

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Да си вземе количка на колелца - събира поне 5 торбички Била :-)))

Хем ще може да пренесе инструкциите за насам без да ѝ тежат

Жозефа
снимка на Жозефа

Нали вече платихме "данък Америка"? Какво още искат?

 

Онова беше само началото. Тогава ни наместиха вилата на врата. Но така ще е, докато ни управляват хора с тежки зависимости. 

Борисов и да иска, вече не решава сам дали и кога да хвърли кърпата. Единственият му полезен (за него) ход е нарочно да изгуби следващите избори. 

грантоед

   Какво и е на енергийната сгурност? Имаме за съсед надежден и предвидим доставчик на енерго ресурси. И откъде накъде ще се обсъжда тази тема с една доказано бандтска и терорстична държава, която вече даже не е и пазарна икономика.

Дзопино

тегаво. Да не си на тяхно място - знаеш че туркси поток е най евтиното решение и отиваш да козируваш че няма да го пуснеш и ще го протокаш на макс...Тука и Б не може да се оправи. Май наистина за него е най- добре да пусне една оставка и да се изнесе. по чорапи.  

аман бе

Ще се изнесе по чорапи, ако го оставят. Може подчинените на "чичо Дончо" да са му разказали историята за един негов колега от Панама, който, докато слушаше, беше "наш ......", пък после стана само "....." и му пратиха тюлените от отряд 8 да го приберат "на сянка" в Щатите. 

samurai

от турски поток изгода имат Турция и Русия

Анонимен7

Добре, разбрах че "енергийна сигурност" значи да се гъбаркаме с руснаците че ще им транзитираме газта, а после да им казваме че не става, защото не е сигурно.

А сега ми обяснете, ако обичате, какво значи енергийна несигурност.

ppipi7766

И думата "обсъждане" придоби нов смисъл.

Не знам защо фъркат като обезумели до другият край на света и тровят Земята.

Как това се вързва с европейския "зелен пакт"??

Такива "обсъждания" Теменужка може да ги получи и по мейла.

Ще е по-прегледно, няма да забрави някоя задача, може и да е интерактивно, като свърши белята да отчеква квадратчето и да минава на следващото.

Щото като си познаваме "капацитета"...

 

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Е добре де, какво пак искат Господарите от Него?Кацапски шпиони гони ката ден, Южен поток спря, милиарди им даде за хартиени хвърчила.Ей тъй, щото е мно'о готин и верен до гроб.Даже ходи и в Сарай-Тръмп и ярлик получи.Лично от Сеньора си.Е, не можа да го целуне как си требе, щото оня се дръпна, ама поне снимки и кадри останаха за поколенията.И за хвалба.И сега?Хоп-викат Теменужка!Не е на добре тая работа.

Boris65

Браво ! Независима страна ? Обсъждане , по точно получаване на инструкции. Мед ни капе на сърцето на българофилите , че Господарят така се грижи за нашата независимост . За всички наши беди е виновен Кремъл. 

nebenebe

Бе колко човека е убил БХ, че толкова го е страх? Ма той голям пъзльо, бе.

Boris65

Беларус за разлика от Б е независима страна. Купува нефт от Норвегия, продава трактори на Канада и САЩ, продава електроника на Япония и Ю Корея , продава банани , морски миди и омари на Русия, наловени в моретата и океаните миещи бреговете на Белорусия ?

valldi

Очаквайте  спиране на Турски поток и купуване единствено на американски втечнен газ, независимо на каква цена. И с предплата от 10 години предварително. За Белене гориво само американско. Без значение  от цената и това дали е подходящо. Пак с предплата, но за 25 години. Иначе падане на кабинета и повечето министри стават квартиранти на Бай Ставри. Гешев вече е инструктиран. 

valldi

Сходствата са много. И в случая със самолетите, и с идването на сенатор Маккейн, който директно нареди на Орешарски спиране на южен поток.Конституцията ни ще се променя пак след посещение на премиера зад океана. Акцията за уж руски шпиони (помислете защо ги обвиняват за шпиониране в сферата на енергетиката?!) и отравяне на Гебрев се активира след посещение на главния прокурор  там и след като  се срещна ( а не прие!) съветници от посолството на ул. "Козяк". Трябва да си сляп да не виждаш, че сме на задокеанско ръчно управление. А това е така, защото са поставили на власт уязвими лица, които движат както си искат. 

грантоед

  Не си мисли, че ги движат щото са уязвими. Те сами се предлага за пари. Компрадорска измет.

Zmeja

Приоритет за двете страни е гарантиране на енергийната сигурност чрез диверсификация на доставките на ресурси

Да очаквам ли през месец февруари или най-късно март, американска делегация от топ политенергетици да посети България за да съгласува с българските Теменужки своите планове за енергийната сигурност на САЩ?

ppipi7766

Норвежки петрол за Беларус: предплатено реалити-шоу

 

https://pogled.info/svetoven/norvezhki-petrol-za-belarus-predplateno-realiti-shou.112804

 

 

Ако приемем, че “Белнафтехим” е купил петрол в Норвегия на световни цени, а също е харчил пари за транспортиране, се оказва, че Беларус е надплатил поне 70 долара за тон норвежки петрол, и е лесно да се изчислят загубите от цялата покупка - 5,6 милиона долара (някои белоруски медии пишат, че надплащането за тон е било 130 долара). Длъжностните лица пазят в тайна цената на норвежкия петрол, който стига за три дни, след което - ново шоу с товарене и доставка и разтоварване ... И надплащане, разбира се ...

 

 

Като си спомня и ние купихме "евтин" втечнен газ.

Толкова "евтин" че нашите управници срамежливо не коментират цената на "подаръка".?

Stern

Нали вече платихме "данък Америка"? Какво още искат?

Като видяха, че поддаваме, ще искат до дупка - сега спиране на ТП през България, удължаване договора за Мариците, ядрено гориво, втечнен газ.

После ще повикат друг министър за "обсъждане".

И така, докато не остане нищо за "обсъждане".

А, ако решим да прекъснем "братските отношения", виж Ирак - ще се махнем, ама има тук една сметчица от няколко милиарда, загдето ви отворихме очите за демокрация.

ppipi7766

А, ако решим да прекъснем "братските отношения", виж Ирак - ще се махнем, ама има тук една сметчица от няколко милиарда, загдето ви отворихме очите за демокрация.

 

Ако се стигне до там ще е добре да я платим тази сметка и да приключим.

Това ще са най правилно изразходваните милиарди последните 30 години и ще са с голяма възвръщаемост.

Пантелей

"Това ще са най правилно изразходваните милиарди последните 30 години и ще са с голяма възвръщаемост."

Правилно. Товарищ Владимир Владимирович ще ни ги възстанови!

Zmeja

Козевото войнство почива под тази статия. Възстановява сили след тежкото 24 часово дежурство под статията за изгонването на руските дипломати.

ПГеоргиев

Айде, отидЕ коне у ряката! 

Както се пее в песента: Bye, bye life или перефразирано Bye, bye Turkish stream, или както Боби обича да си го назовава "Балкански поток" 

Пресъхнаха ни всички потоци-речни, дъждовни, снежни и сега газови.

И понеже наще политикс са пухльовци, съдбата на газопровода е предизвестена.

Ма защо я викат Теменужка чак у Америчко? Има телефон, вайбър, скайп, има и е-поща.

Вероятно са ни сиктирдосали, ама калинката не е ходила скоро на воаяж и е решила да съчетае полезното с приятното. 

Още като казаха братята, че налагат санкции за потока беше ясно, че дните му са преброени на наша територия.

Сега ще има да ни обясняват, как този газопровод е бил изначално нерентабилен, защото руския газ не е баш газ, а нещо хибридно, дето ще ни повлияе на Евроатлантическата ориентация. И как сме спечелили, като сме преустановили строителството. И как тез 2 милиарда, които сме дали и ще дадем на изпълнителя, ще ни се върнат 4, че и 8 биля.

Аз ако съм на мястото на МП, ще направя всичко възможно вотът на недоверие да успее. Ще накарам ГЕРБ-авите си депутати да се "поизразболеят", да се скатаят и кворума да се попълни от БСП и ДПС.

Така ще си обере крушите най-безболезнено и ще рече: "Е ми, демокрация, бе. Не ме щете, оправяйте се тогава." 

Защото идва такова бъдеще, че да не си в МС след половин година. Вода няма, въздухът мръсен, ток и транспорт ще скочат. Оттам храни, горива, услуги. Парите на хората няма да стигат за нищо друго, освен за данъци и за един трап 2х3 метра.

Ще започнат такива вълнения, че онези за тока, които го накараха да се изнесе, ще му се сторят като ученическа забава.

И да му мислят социалистите тогава, как ще се оправят. 

Като ги гледам обаче, те май предусещат как стоят нещата и не си дават много зор. Да не би пък да успеят. Защото най-голямото наказание на Борисов е да го оставят да управлява. 

nebenebe

Аз мисля, че това ни е най-смешната министърка.

аман бе

Не бъдете чак такъв песимист...

Meto_ot_Interneto

Министрите на ГЕРБ минават от дистационно (мустафето на Козяк) на пряко управление (от Вашингтон). Управлява ли премиерът правителството си, да не говорим за страната? Къде е опозицията в НС да зададе тия въпроси?

Zmeja

Защо ли Правителството не си направи един head-office във Вашингтон. Най-малкото ще пести от самолетни билети.

Su38

Партнерите?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш