Медия без
политическа реклама

17 организации защитиха министър Танева за записа с измамите

Даже се заканиха да съдят човека, който разпространи скандалното видео

12 Юни 2020
Илияна Кирилова

17 земеделски организации обявиха, че застават "зад усилията на Министерството на земеделието за прозрачно разпределяне на евросубсидиите", съобщи БНР. Според тях тълкуванията, че в разпространения от Георги Василев видеозапис министър Десислава Танева е призовала за „прикриване на измами“ в сектора, са неверни.

Земеделските производители твърдят, че Василев, който е организационен секретар на Асоциация „Български пипер“, е само прекупвач и нелоялен търговец, а направеното от него цели да дискредитира българското земеделие и е в интерес на партии от опозицията.

Българската държава да крие, че се случват нарушения с парите от европейските фондове, защото в противен случай може Европейският съюз да спре финансирането.

Пред БНР Бойко Синапов - председател на „Обединени български животновъди“ заяви: 

„Ще сезираме и молим нашите органи да се самосезират и на този човек да му бъде потърсена отговорност за тези неверни данни, които разпространи в медийното пространство. Страшно голяма обида нанесе на целия земеделски сектор. Този шамар ние няма да го простим, на този човек ще му търсим наказателна отговорност. Ние искаме да работим, да спазваме европейските правила и да получаваме това, което ни се полага. Опитват се да ни вкарат в политика, която нас като производители не ни интересува“.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата