facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Култура

Кошлуков уволни и Боряна Пунчева от БНТ

3 906
 БГНЕС
Боряна Пунчева

Известната българска актриса и режисьор Боряна Пунчева, която беше главен продуцент на филмовата студия "Екран", е била уволнена от Българската национална телевизия по заповед на генералния директор Емил Кошлуков, съобщи "Площад Славейков".

На 13 януари Пунчева е била извикана в отдел "Личен състав" на телевизията, където са й били връчени едновременно две заповеди. Първата е с дата 13 януари и е предупреждение за уволнение, а втората - с дата от 14 януари, е заповед за уволнение.

Пред "Площад Славейков" Пунчева коментира, че като мотив за уволнението се посочва клауза в договора, сключен между Емил Кошлуков и БНТ, която гласи, че генералният директор има право да уволни по свое усмотрение всеки, когото пожелае, в рамките на 8 месеца от встъпването си в длъжност. Според нея това влиза в противоречие с Кодекса на труда. По подобен начин през юни 2016 г. от БНР бе уволнена Лили Маринкова, която тогава беше директор на програма "Хоризонт". По-късно съдът отмени уволнението.

Боряна Пунчева е участвала в редица популярни български филми като "Дами канят" и "13-ата годеница на принца". През годините тя е била и сценарист, като автор на документални филми е носител на престижни национални и международни награди. Студия "Екран" отговаря за управлението на бюджетите на игралните филми и сериалите, продуцирани и копродуцирани от БНТ. 

Нейното място ще бъде заето от Миладин Гергов - пенсиониран служител на БНТ. 

13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Корнелия Нинова се извини на полицията за петък вечер пред БНТ

26.07.2020

Обновена

4854 115
На прибежки из тъмните улички Дариткова се спаси от протестния гняв

25.07.2020

Обновена

46924 128
1 г. от мандата на Кошлуков - от "визионер" до деспот

24.07.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

5297 13

Коментари

Леля_Стойка_III

Това с връчването на двете заповеди на един ден, от която едната е предупреждение е незаконно ... айде да обжалва и на 100% е върната на работа. Не се научиха да уволняват в България и това е, малко търпение трябва, а за спазването на процедурата - просто задължително.

Johnny2965

Говори се, че щатът на нациолната телевизия е над 1000. Ако е вярно дори наполовина, то това е престъпление спрямо данъкоплатците.

АлСал

Това е друга тема.

Но като заговорихме за това не пропускай, че бнт в момента яко печели от реклами и продажба на сериали ("под прикритие"), за приходите от които се мълчи, сякаш ги гони омертата.

Независимо от престоя в щатите, нашето момче е там, откъдето е тръгнал - да превърне повереното му ведомство (държавно) в бащиния. Ето това е престъпление спрямо данъкоплатците.

тодор георгиев1...

Рекомунизацията или по-точно реДеСезацията в БНТ започва.

whw

Кошлуков да си уволни юристите у трз-то. Прилича на уволнение на ръководен член. Ако каката не е такъв чуен у БНТ,  а сякаш май е така, получава коледен подарък от Кошлуков. Естествено с нашите пари.

Жозефа
снимка на Жозефа

Ако каката

 

Боряна Пунчева не е кака. Каки са семкаджийките, които натресоха тоя никаквец за генерален директор на обществената БНТ. 

Джиджи

??

Zmeja

Сигурно Кошлука не й е харесал фамилията. Какво е това "Пунчева" та да се пунчи на екрана и зад него! Виж "Гергов" е нещо по-друго, по-актуално, по-извисено някак.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Кошлуков?

sega_reader

Тия си мислят, че ще са вечни.

Кошлуков, факторе, и твоят ден ще дойде.

Язък ти за образованието дето го финансираха САЩ през 1990 г., нищо не излезе от тебе, само изгори стипендията на някой свестен човек.

Номенклатурчик си ти, Кошлуков, номенклатурчик.

А номенклатурчиците никога не са били специалисти.

Те са просто обучени партийци !

АлСал

Студия "Екран" отговаря за управлението на бюджетите на игралните филми и сериалите, продуцирани и копродуцирани от БНТ. 

- по въпроса за парите, де. Шефчето все по-ревниво си крие финансите. И не иска да дели.

ДpaгaнOxpидcки

В личния си живот е още по-омерзителен, но той си е негова работа.

von Gossinger
Кошлуков не беше лошо момче в старозагорския затвор и даже се издигна в длъжност библиотекар и куриер.

Влез или се регистрирай за да коментираш