Медия без
политическа реклама

Джон Малкович бе награден във Варна за принос към културата ни

Министър Кръстю Кръстев връчи плакета след второто представление на прочутия актьор в България

24 Юли 2023
Министър Кръстю Кръстев (вдясно) говори с Джон Малкович преди да му връчи плакета.
БГНЕС/МК
Министър Кръстю Кръстев (вдясно) говори с Джон Малкович преди да му връчи плакета.

Световноизвестният актьор Джон Малкович получи специален плакет от Министерството на културата след второто му представление на българска земя. Отличието "Принос в развитие на културата ни" бе връчено лично от министър Кръстю Кръстев във Варна след постановката "Адска комедия: признанията на един сериен убиец" във Фестивалния и конгресен център.

Преди това през февруари Малкович игра в пиесата "В самотата на памуковите полета" на сцената на Народния театър "Иван Вазов", заедно с литовската актриса Ингеборга Дапкунайте. Тази постановка бе съпроводена с шумотевица в медиите и социалните мрежи заради прекалено скъпите билети.

Билетите за тридневното гостуване на Джон Малкович на българска сцена се продадоха като топъл хляб. Няколко минути след пускането им онлайн в 12 ч. на обед днес в мрежата на "Ивентим" бяха останали само най-скъпите пропуски от 350 и 400 лева.

Сега пропуските за "Адска комедия" бяха с далеч по-приемливи цени - от 45 до 75 лева.

След столицата, и Варна посреща световноизвестния актьор Джон Малкович. Утре, 23 юли, от 19. в зала 1 на Фестивалния конгресен център ще бъде представен музикално-театралният спектакъл "Адска комедия: признания на един сериен убиец".

От министерство припомнят също, че в Националната галерия бе открита изложба с 61 цветни и черно-бели фотографии на американския фотограф Сандро Милър, в които Джон Малкович се превъплъщава в образите на известни личности.

Самият плакет "Принос в развитие на културата" е най-новото отличие на Министерството на културата, като е посочено също, че при Малкович е отчетен и приносът "за развитието на международното културно сътрудничество".

Дни преди да пристигне в София, Джон Малкович даде интервю пред Лора Крумова от Нова тв, докато гастролираше със спектакъла си "В самотата на памуковите полета" в Атина.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата