facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Култура

Банов за ритона: Русия ни прави провокации, че Божков ли няма?

Според министъра на културата няма как да изчезне предмет от историческия музей
7 398
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Нито един предмет от иззетата колекцията на Васил Божков не е изчезнал от Националния исторически музей, заяви министърът на културата Боил Банов. Думите му са по повод твърденията на хазартния бизнесмен, че един от ритоните, който е негова собственост, е пуснат за продажба. "Няма как технически да изчезне, защото всичко е опасано с камери, жива охрана. Няма хипотеза, в която това да се случи. Всичко, което е пренесено там, стои", обясни министърът пред БНТ.

Той определи действията на Божков като провокация. "Тя Русия си прави провокации с нас, че няма едно физическо лице ли?", отбеляза Банов. По-рано в интервюто той коментира изложбата прeд вхoдa нa Руcкия културнo-инфoрмaциoнeн цeнтър в Coфия, пocвeтeнa нa 24 мaй. На нея Кирил и Методий бяха описани така: "Рeфoрмaтoри нa cлaвянcкaтa aзбукa, cъздaтeли нa църкoвнocлaвянcкия eзик, първи рaзпрocтрaнитeли нa грaмoтнocттa и прocвeтaтa в Руcия”. Според Банов това е "глупав ход" на руската държава

"Това е сериозна държава, голяма империя, правят някакви анализи. В нашата страна има много русофили. Няма по-глупав ход от този да опиташ да приватизираш на българите 24 май. Това води до естествена неприязън", каза министърът. Според него обаче България се е държала достойно в този скандал. "Такива евтини политически провокации се борят не с шум, а с наука. Аз лично винаги съм много плах, когато говорим за международни отношения", добави Банов.

 

 

29

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

МВнР на Русия: US разузнаването е замесено в трафик на наркотици

04.07.2020

1755 12
Подкрепата на референдума в Русия скочи на 78%

02.07.2020

Обновена

4223 91
Вицепремиерът Дончев омекна към независимия арт сектор

30.06.2020

258

Коментари

Rienzi_18

Най-лесният и единствен начин, да опровергаеш Божков е да извадиш и покажеш въпросния ритон. При условие, че това не става вече от няколко дни и увъртате, вярвам на Божков в случая. Много се краде, и по вертикала, и по хоризонтала в цялата политическа система в България.

soika prismehulka

А картиниъте от КТБ,къде са а?

марк

 

 

 

                 Стана класика ... Ако искаш да те чуе който трябва  , с повод или без - наплюй Русия

Neymar

Явно, че ритона верно го няма, просто защото ако ги имаше щяха отдавна да са го показали.

Pojar

Защо си министър щом си плах. Да сложат на твое място чистачката спираща побегнали затворници. Явно тя има повече топки от теб!

Testament
снимка на Testament

А чипровското златно къдее е?

АдМин

"Тя Русия си прави провокации с нас, че няма едно физическо лице ли?"

 

Малко съм тъп и не можах да разбера тази мисловна конструкция. Значи ли това, че ако Албания си прави т@ш@к с нас (вас), ние (вие) няма да допуснем/те физическо лице да прави същото?

майор Цепеняков

Трябва да гадаем дали г-н министърът подрежда Русия, постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и 24/7 страхуваща целокупната мощна организация НАТО, по-ниско дори от едно физическо лице, или г-н министърът подрежда физическото лице Божков по-високо дори от Русия, постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и 24/7 страхуваща целокупната мощна организация НАТО.

bay Dragan

Споменаване за щяло и нещяло лоша Русия   е критерият за остър ум лоялност на днешния некадърник .

riapa

И откога "неприязън" стана в мъжки род?😳

slavabg

***

редник

"Това води до естествен неприязън", каза министърът.

 

Нима това са точните му думи?...

duzov2

Откакто ГЕРБ е на власт,оттогава и неприязън стана в мъжки род. Пък и вече, нали пола се определя по други признаци. Те, кметът Фъндъкова, те, полицаят Иванова и още една дузина подобни примери.

geni1

На крива ракета космоса и пречи!

Зазимен

Няма по-глупав ход от този да опиташ да приватизираш на българите 24 май. Това води до естествена неприязън", каза министърът. Според него обаче България се е държала достойно в този скандал

Ако разчленим изказването на съставни части  и го анализираме,  можем да се съгласим, че всеки опит да се отнеме от нас 24 май води до  естествена неприязън.  Извън всяко съмнение!

 

Но се сещам и за делеч по-глупав ход.  Например да се изхрачиш короновирсно по паметта на милиони съветски войници и цивилни. Така,  както направи на 7 май дълбоконеуважаваната колежка на Банов, пазиБоже министрката Захариева.

 

 

скайспирит

Министър баноф да провери под леглото дали Путин не е там. 

de_Ruyter

Мисловният напън на този човечец е трагичен... логически би следвало да е- "то едно физическо лице си прави провокации с нас, че Русия ли няма" 

 

Но за Банов явно, Божков е отвъд геополитическите играчи, държави и народи. Аз да бях на мястото на черепчето, щях да го черпя този... 

 

😂

Begemot
снимка на Begemot

Путин е откраднал ритона, който не е откраднат.

SvSophia
снимка на SvSophia

Это Путин виноват?

Опять?

В чем на этот раз?

В одном неприязне, в двух неприязнах?

 

И тоз господин се води министър? На културата? Българската?

Теофил_Харизанов

Русия ни прави провокации, че Божков ли няма?

Очевидно, за културния министър? Божков е по-могъщ от Русия.

 

Интересен факт: в коментарите по ритона се забелязва крещящо отсъствие на денонощните ГЕРБ-логорейковци „ловкия”, „сгугню”, „Slava”, „Гласът”.

Толкова ли е трудно да се направи методичка по ритона, че се е наложило самодейният клоун от снимката да разсмива публиката?

Не мога да повярвам, че посолството е аутосорснало на тиквите конфискуваното от Божков. Там не правят такива просташки грешки.

Минувача
снимка на Минувача

Гледах го. Банов беше учудващо трезвен за късния час.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Ритонът го няма, то е ясно. Министърът се застрахова с  "всичко, което е донесено". Но ми е любопитна другата шизофрения. Държавата България от години не е спирала да провокира Русия. С изказвания на политици, официлни документи на всякакво държавно ниво и т.н. Ежедневната помия, която се излива по телевизии, СМИ и всякакви форуми от куцо и сакато, оставяме настрана Но е достатъчно някой, някъде в Русия да каже или напише нещо за България и надаваме вой до небесата. Особено комични сме на тема история. Като всеки незначителен и комплексиран народ се държим за нея като удавник за сламка, защото усещаме, че колкото и да е разкрасена и преиначена, друго нямаме. Затова само ние можем да си я пренаписваме тая история и да си я интерпретираме за нашите си комплекси.

труфалдин

Естествен неприязан, Молотоф,, Рибентоп .

Всички на вечерно училище.

шиши

Это Путин виноват?

Опять?

И навсегда. 

Непримирим

Държавата България от години не е спирала да провокира Русия. 

Защо обръщаш проблема от болната на здравата глава? Не ставай смешен. Иначе много точно си забелязал, че бандитите са си оставили вратичка за възможни липси по трасето. Едно е сигурно - от български строго охранявани помещения може да изчезни абсолютно всичко, без никакви последствия.  

първолета

За "неприязън" Банов няма вина и добре, че редакцията се е поправила - във видеото от "Панорама" неприязънта е "естествена". Обаче за ритона явно той нищо не знае. "Всичко, което е пренесено в НИМ" с нищо не опровергава твърденията на Божков. А и в отговорите си на тоя въпрос Банов видимо е притеснен,  Бойко Василев от нищото прави извода: "Значи ритонът е наличен". За оная логическа конструкция, свързваща провокациите на Русия и Божков, ами като се опитваш да защитаваш незащитимото, така се получава - лъжата все ще избие в някоя следваща глупост. Банов не смее да отговори примерно: "За ритона питайте прокоратурата, ние все още достъп нямаме до конфискуваното". И е ясно защо.

Яни-Янаки

 

 

Когато се води информационна война -  „на война, като на война!“ Врагът в случая е Русия, и Путин, по необходимост (България е член на НАТО), трябва да се демонизира, защото той е символ на този враг. 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Защо обръщаш проблема от болната на здравата глава?

 

Защо да го обръщам? България не спира да "провокира" Русия, но това явно не си го забелязал. Навярно го смяташ за естествено и не му обръщаш внимание. Няма ден някой официлен български представител да не изсипе нещо по адрес на Русия - официално и неофициално. Но само една дума, която не ни отърва, да долети оттам и всички скачат като ужилени. К & M било провокация! А дали Русия не счита за провокация цялата помия, която най-официлно се изля на 9-ти май? Не са ли провокации постоянните официални унижения на Русия покрай 3-ти март? Така че нашата глава хич не е здрава.

mi6osp.

Ритонът се появи на търг, затова се разбра, че го е хванала липсата. 

А колко още предмети от сбирката на Божков са изчезнали или подменени, един господ знае. 

Някой спомня ли си още за едни 300+ кг. благородни метали, които се изпариха от склад за конфискувани вещи на митницата? 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×