Медия без
политическа реклама

Заради протеста Столична община изведнъж зажали за жълтите павета

От кметството не проявиха реципрочна чувствителност, когато върху тях се разби джип по време на филмови снимки

03 Септ. 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Управляващите откриха поредна възможност за очерняне на снощния протест в София и за отклоняване на вниманието от исканията на гражданите. Столична община свика извънреден брифинг, за да съобщи, че по време на демонстрациите са извадени 6 кв.м. от жълтите павета на бул. "Цар Освободител". В мероприятието се включи зам. кметът по културата и образованието Тодор Чобанов, който се появи пред камерите с паве в ръка. За него стана ясно, че било съвременна мостра от фабриката в Унгария, произвела оригиналната настилка в центъра на София.

Чобанов изнесе кратка лекция за значението на жълтите павета в новата история на столицата и страната. Той не пропусна да изтъкне, че паваж като този не се произвежда в България и че Столична община разполага само с около 350 кв. м. на склад. В края на експозето си зам.кметът призова протестиращите по никакъв повод да не вредят на културното наследство в града.

За съжаление нито Чобанов, нито друг представител на кметството не прояви същата чувствителност към съдбата на жълтите павета, когато м.г. Столична община разреши върху тях да се снима филмов екшън. Любителски кадри, изпратени тайно на Би Ти Ви от участник в продукцията, показаха как тежък джип се преобръща и пада върху настилката пред сградата на БНБ. Тогава от "Московска" 33 не свикаха пресконференция, а изпратиха писмени отговори защо са допуснали това. От тях стана ясно, че представител на кметството не е присъствал на снимачната площадка и че столичната администрация е приела на доверие обещанията на продуцента, че върху жълтите павета ще се снима единствено "преминаване на лек автомобил".

По същия начин Столична община не се развълнува особено и когато жена откри отново около 6 кв. м. жълти павета, натоварени на палета, в двора на новозакупен от нея имот. Нито даде пресконференция, когато стана ясно, че софиянец е застлал част от собствения си двор с жълти павета. Нито веднъж досега от "Московска" 33 не са изказвали съжаление и за повсеместното некачествено нареждане на т.нар. обикновени павета, които масово се използват в други части на града. След ремонти с тях улиците на много места в София бързо са оказват осеяни с дупки, с ронеща се настилка и т.н.    

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата