Quantcast

Медия без
политическа реклама

Започва пренареждане на жълтите павета

16 Юли 2023Обновена
Актуалната ситуация с паветата е такава.

От днес започва пренареждането на жълтите павета. Заради поредния ''ремонт на ремонта" се затваря за движение участъкът пред Народното събрание.
Движението се забранява в района, който беше затворен и миналата година - от бул. "Васил Левски", пред Ректората, до улица "15-и ноември". Дейностите ще се прострат върху 2000 квадратни метра, ще продължат до 15 септември, съответно ще се наложи и промяна на уличното движение. 

Информацията бе съобщена днес от заместник-кмета на Столичната община Ангел Джоргов. "Трябва да бъде спазвана автентичната технология на редене. Когато се появи проблемът с разместването, бе назначена експертна група, която направи доста предложения. След това беше направен опитен участък на депо "Враждебна". На него се използваха допълнения към автентичната технология. Паветата ще бъдат сортирани, ще се слагат специални профили", обясни Джоргов. И добави, че ремонтът няма да струва нищо на Столичната община. Пренареждането струвало около 206 хил. лв., но предстоящото, както и първото, нямало да бъдат платени. 

Алтернативните маршрути ще бъдат бул. „Васил Левски“ в посока „Патриарх Евтимий“, „Дондуков“, „Сливница“ и „Оборище“, която ще бъде пусната тази нощ.

 

ОЩЕ РЕМОНТИ

Джоргов съобщи още, че в понеделник ще започне ремонт на ул. „Народно хоро“ в кв. "Овча купел". Всичките подобни дейности трябва да приключат към края на лятото.

Още по темата