Медия без
политическа реклама

Задържан е заподозрян за зловещото убийство в София

Намерени са човешки останки в шахта в сграда на ул. "Г. С. Раковски"

13 Авг. 2023Обновена
Засега не е ясно има ли заподозрени за убийството
БНТ
Засега не е ясно има ли заподозрени за убийството

Прокуратурата съобщи, че е задържан заподозрян за зловещото убийството на мъжа в София. Снощи в шахта на кооперация на ул. Георги С. Раковски" беше открит разчленен труп на мъж. До късните часове на 12 август дошлите на място криминалисти са извършвали оглед на жилищната сграда. Заподозреният е арестуван в хотел в Драгалевци, съобщи Нова тв.

Задържаният е млад мъж с инициали В. В. Той е основният заподозрян за убийството, което е извършено на 8 август, и е близък приятел на убития, съобщава bTV. Жертвата пък е мъж, роден през 1982 г. Той е бил обявен за издирване от свои близки преди няколко дни. По информация на bTV убийството не е извършено на мястото, където са открити останките.

Задържано е и второ лице - за лично укривателство, което е спомогнало на предполагаемия извършител на убийството да избегне наказателно преследване. Ятакът е бил задържан при спецоперация на Витоша, съобщи Нова тв.

Към този момент от полиция не дават официална информация за случилото се. Утре трябва да стане ясно дали на арестувания ще му бъде повдигнато обвинение.

Вчера живеещи в кооперация на ул. "Г. С. Раковски“ в София подават сигнал за запушена канализация. На място пристига екип, а при отпушването са намерени човешки останки. Веднага е подаден сигнал на тел. 112. По информация на bTV убийството е извършено на друго място.

Проверяват се всички възможни версии. Една от тях е, че те са на човек, който е изчезнал миналата седмица и е обявен за издирване. По информация на БНР се извършват претърсвания на три адреса, но все още не е ясно дали има заподозрени. Проверяват се фризьорският салон във входа и апартамент в кооперацията, в който е живял млад мъж. 

 

Кадри от извеждането на заподозрения за убийството в София от хотела, в който се е укрил в столичния квартал "Драгалевци":

Ексклузивни кадри от извеждането на арестувания от хотела в „Драгалевци”

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата