Quantcast

Медия без
политическа реклама

За басейна на Марешки във Варна няма разрешение от общината

Кметството е отговорило с отказ на искане за изграждане на съоръжението

18 Март 2021
Фейсбук
"Кокошарникът" от птичи поглед в един от етапите на преобразуванията.

Веселин Марешки е получил отказ от община Варна да си направи басейн в имота в Морската градина, става ясно от отговор на администрацията до общинския съветник на "Демократична България" (ДБ) Стела Николова. На 14 октомври миналата година той е поискал разрешение за изграждане на съоръжението, но шест дни по-късно главният архитект Виктор Бузев му отказва. Въпреки това на снимки от дрон, разпространени преди време от ДБ, се вижда, че басейнът е в процес на изграждане.

Николова е осъществила кореспонденцията по процедурата на Закона за достъп до обществена информация. Тя я публикува днес в социалните мрежи. Съветничката е пратила и други питания към общината, но те са оставени без отговор (виж снимките).

За строителните дейности в имота на Марешки се разбра през есента. После граждани, групирани основно около ДБ, спретнаха няколко протеста. Зам.-председателят на парламента и лидер на "Воля" пък нарече хубавата си къща и китния двор към нея "кокошарник".

Имотът, който е в местността Салтанат, е наследствен на родствениците на един от еблематичните варненски архитекти - Дабко Дабков. Марешки го купува през една от фирмите си. На нея е имало постройка. Строежите в района са забранени, но може да се извършват преобразувания на сградите - вероятно тази вратичка ползва Марешки. Видно от снимките обаче в двора се появява и басейн, за който сега става ясно, че местната управа не е издала разрешение. 

Още по темата