facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Йордан Цонев вижда падане на кабинета

Това щяло да стане, ако всички, афиширащи се за опозиция в парламента, подкрепят вота на недоверие
4977
 Илияна Кирилова

ДПС ще подкрепи БСП във вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Това стана ясно след консултациите между двете политически сили в Народното събрание по готвения вот на левицата заради провала в управлението на околната среда и водите. Парламентарните групи на БСП и ДПС общо са от 104-има народни представители, а за да бъде свален кабинетът са нужни гласовете на 121 депутати. Затова към момента е малко вероятно вотът на недоверие да мине.

Ако иска наистина да успее, левицата трябва да привлече и депутати от ПГ "Воля" на Веселин Марешки, която наброява 12 души, както и да търси подкрепа от нечленуващи в нито една група, които са 8 народни представители и по-голяма част от тях са отломки от патриотите. Разговори с всички тях БСП ще проведе в петък.

Зам.шефът на ДПС Йордан Цонев обаче смята, че кабинетът "Борисов 3" би трябвало да падне, тъй като разчита на 116 депутати от ГЕРБ и Обединени патриоти. "Ако това не стане, ще се види преформатиране на управлението", смята Цонев. И дали в него участва Веселин Марешки, който се афишира като "антисистемен", както и дали управляващите продължават да имат подкрепата от представителите на "Атака".

"Както виждаме политиката в сферата на водите, на отпадъците, изобщо в сферата на екология, която води управляващата коалиция най-меко казано е хаотична. Тя води до кризи перманентни и смятам, че резултатите от този вот ще бъдат в няколко посоки", посочи още Цонев пред репортери. Според него в дебата по вота щяло да излязат наяве и истинските проблеми в страната.

"Колегите от "Воля" са заявили, че не подкрепят това правителство, така че е съвсем нормално да обсъдим и с тях мотивите на вота на недоверие. Независимите народни представители затова са независими и отиваме плюс още 20 народни представители, прави 124 народни представители. Това трябва да е новото парламентарно мнозинство. Нека да е ясно кой стои зад правителството и кой не подкрепя правителството", коментира от своя страна депутатът от левицата Драгомир Стойнев.

Мотивите за вота на недоверие са над 40 страници, като и БСП, и ДПС имат свои. Официално те ще бъдат внесени на 20 януари.

Депутатът от "Воля" Кръстина Таскова обяви пред репортери в НС, че депутатите няма да подкрепят вота на недоверие. Тя каза, че утре ще искат отговори от БСП с кого ще управляват социалистите, ако правителството падне, как ще разрешат водната криза в Перник, както и дали опитът за сваляне на правителството не цели затвърждаване на позициите на Нинова преди вътрешните избори за лидер на БСП.

22

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Властта на Борисов вече е безконтролна

28.03.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

10961 10
Парламентът спира с редовните заседания

26.03.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3414 42
Дори извънредното положение не вразуми политиците

25.03.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

5015 7

Коментари

F16
снимка на F16

Магариите на Магарешки.

Stern

Точно за ДПС е по-важно правителството да не пада, дори повече и от на ГЕРБ му е важно.

За движението няма нищо по-хубаво от това официално да е опозиция, а реално да е неизменна патерица на Боко при всяко негово управление. Винаги гласува с ГЕРБ за важни решения и винаги е оставено да си плете обръчите и висшите му деятели да са имунизирани срещу съдебно преследване.

Отлично знаят, че вотът нвма да мине и затова се тупат опозиционно по гърдите, барем разколебаят онези 80%, че са просто една алчна патерица.

аиг3

Ако доган наистина е решил да смени куклите на сцената ще го направи. Но нещо не ми изглежда такъв случаят. Няма нужда от вотове, за да капичнат боко. Пък и патреотите и Марешки никога не биха го подкрепили, знаейки, че може и да не влязат в следващ парламент. Корни тръпне в чувала с нови неопотребявани играчки. Може би най-сетне идва време и с нея да си поиграе кукловодът.

Антей

 

Води ни Партийо любима ... безидейно

към бъднина неясна, 

но за кариера - страстна!

 

Г-н Борисов, що не хвърлиш оставка, пич!

И може би ще видим - какъв разгром ще последва на всичко 

алчно, некадърно, некомпетентно около него....

 

Кой иска да управлява с невежи?!

 

За 10-те години на управление Борисов - научи и узна

толкова много,

че навярно не можем да си представим.

..............

 

п.с. Гласувахте им сладката партийна субсидия,

сега сърбайте супата. ... народна мъдрост

 

 

sega_reader

И толкова ли е наивен "Ментос освежава", че да допусне баш мутрафона да няма компромати за всички, от които има нужда при гласуване.

Нали по същия начин него пък го държат за мандрагулите от американската амбасада, та се налага да прави кирливи номера с разни самолети и авансови плащания.

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Гробарите няма да изкарат годината.

С вот или с по-твърдо убеждаване - адио Рио, оля Барцелона ⏳

Domi

Идеален момент правителството да падне и да се довърши Патока до Сръбиия ...иначе хаменосите ще резнат главата на Тиквон....особено след като се потърка в Императора при погледа на падишаха.....   

paragraph39

Без съставени перспективни "парламентарна Коалиция в сянка" и "коалиционно Правителство в сянка" НЯМА смисъл да се сваля коалиционно Правителство, което е на припек! Защото, най-вероятно, управляващата в момента правителствена коалиция ще спечели на Изборите и пак ще състави нейно Правителство! ТЧК

А на Избори/включително предсрочни!/ трябва да се излиза с ПРЕДизборно официално оповестени и заявени парламентарни и/или правителствени коалиции! Съставянето на такива коалиции СЛЕДизборно, ако НЕ са били обявени и заявени официално ПРЕДизборно, е ИЗМАМВАНЕ на Избирателите/ това го повтарям вече повече от четвърт век/!

И още нещо/ също го предлагам отдавна/: премиер и министри да стават само лица измежду вече избраните на последните парламентарни Избори депутати! Така те ще имат пряка връзка и мандат от Народа, а и партиите ще трябва да вкарват в листите си лица, които държат в джоба си "сертификат" за министри или премиер, а НЕ само натисквачи на бутони за гласуване в Парламента!

КАЗАХ!

 

nebenebe

Здравият смисъл налага БХ да си ходи топтан с тайфата. Полицаите трябва да се наполовят и да се ПРИНУДЯТ да си заработват заплатите. При двойно по-малко полицаи (и по-малко началници измежду тях) ще има пари за бензин. Може да се редуват веднъж седмично да нощуват на село,като се стимулират разбира се. А не да се хрантутят "полицейски" чиновници.

*

Ние сме една малка ,бедна държавица. За какво са ни такива раздути министерства. Затуй викам - столицата в Търново. Там хората са по-нормални.

Slava
снимка на Slava

За движението няма нищо по-хубаво от това официално да е опозиция, а реално да е неизменна патерица на Боко при всяко негово управление.

 

И защо така забравихте онази нежна целувчица на Станишев, тройната, Орешарски... Кой на кого беше патеричка?

nebenebe

То и Цонев ми се види умислен. Разбира май, че ченгетата се осраха (Пардон!). Сал Доган е щастлив и още се хили.

Magi

Ако не паднат , значи всички опозиционни партии в НС са предатели на страната ни!

ppipi7766

ДПС знае че другите няма да гласуват оставката Доган няма да им разреши.

Сега ще гласуват БСП+ ДПС с ясното съзнание, чене ,огат да свялят ГЕРБ.

ДПС ще си закачи на ревера почетна значка "опозиция" нищо че три години гласува в синхрон с ГЕРБ за всички простотии против населението.

Воля и патрЕотите са пътници, следващият парламент щего гледат по телевизора и те нищо не губят. "Всички печелят". Всички политици, България чакалите да я ръфат.

Дяд Омраз

Кис-кис, независимите сега им се вдигна ставката... 

Желязко Желев

              Нено Димов не случайно е в кауша!Има страх в управляващите.Има и организирана медийна атака срещу ГЕРБ.Не случайно и ВОЛЯ пита-като падне какво?

              Радев прави консултации за конституциона реформа!В Русия заявката за конституционна реформа накара Медведев да подаде оставка.

              И друг път е имало изненадващи оставки в новата ни история.

              Страно,но ДПС винаги знаеше откъде ще задуха.

              Няма логика след месните и евроизборите ГЕРБ да падне,но 80% съм сигурен,че така ще стане.

принцеса Даяна

"Гробарите няма да изкарат годината."

*

Червените тиквички пак се размечтали хидролога Доган да им поеме командването, ама и той се гнуси от тях.

hawk

Мустафа,Мустафа.

Jordan_13 2

Каква опозиция са ДПС? Та, почетният им председател, краят на декември 2018 г., нали излезе с декларация, че ДПС ще крепи Стабилитета на Боеко?  Тогава Цветанов дори още не го бея метнале и им ръкопласкаше. Почетният председател официално крепна топките на коча да не се клатят;))) "Воля" са истинска Неволя, а за останалите независими курбанджии ...някой все ги пуска до казаня, иначе ще си умрът от глад там. А допускане до казаня на гладните селски котета, става именно с благоволението на Величеството. 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Без съставени перспективни "парламентарна Коалиция в сянка" и "коалиционно Правителство в сянка" НЯМА смисъл да се сваля коалиционно Правителство, което е на припек! Защото, най-вероятно, управляващата в момента правителствена коалиция ще спечели на Изборите и пак ще състави нейно Правителство! ТЧК

Параграфът -- в ?

Малка корекция -- от коалиции НЯМА смисъл .

Но има смисъл от програмно правителство с ясна програма.

Програмата -- надлежно обсъдена -- по стъгди и медии -- преди изборите.

След изборите* -- гласуване на програмата в Парламента за определяне на първите 5 приоритетни задачи, които да бъдат поверени на Първото Програмно Правителство с едногодишен мандат. След една година -- второ програмно правителство със следващите 5 задачи. И те така те докато не ни просветне у главите и пред очите и се не видим усредени в смисъла на съществуванието си в тази благословена земя. ТЧК и запетайка (семиколон оладжа)✋?

 

_____________________________

*

изборите -- по тертипа, предложен от Sine_metu, щото той на други няма да кандиса и пак ще се разсъхне работата, а не е време, щото няма време и не е работа да се правим на дръж ми шапката. Природата си показа зъбките.

Жозефа
снимка на Жозефа

БСП греши, като разговаря с имитиращите опозиционност ДПС и Воля. "Опозиционността" им е средство за пазарлъци с ГЕРБ, каквото средство е и коалиционността на патриотите. ?

 

 

paragraph39

Явор Нотев, „Атака“: Окончателното си решение за вота на недоверие ще вземем след отговорен политически анализ на ситуацията в страната

17 Януари 2020

Вотът на недоверие има своята конституционна уредба и не може да се вземе без сигурни ангажименти от политическата сила, която го внася. Това каза  народният представител от „Атака“ Явор Нотев. Той допълни, че вероятно „Атака“ ще получи покана за консултации с БСП във връзка с вота и ще бъдат осъществени разговори в днешния ден.

Явор Нотев уточни, че успешното провеждане на вота на недоверие би означавало назначаването на служебното правителство и подготвяне на  избори... Според него не е отговорно да се заяви емоционалното решение за принадлежност към опозицията и твърда критика на управление със съдействие и съучастие във взимането на властта...

6veik
снимка на 6veik
Този път имам пресантимант... Варненските врачки казаха - март 2020 ! Проблемът е , а после кво ? Ако имат два грама акъл в главата , БСП трябва да откажат управлението и да свикат нови предсрочни избори ! Под международен контрол и гаранции за ограничаване на фалшификациите (цецо-гербави) ... така могат да се надяват после на по-солидно мнозинство за бъдещо управление. За съжаление не виждам много акъл в главите на т.н. опозиция.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×