Quantcast
Въоръжена охрана не допуска никого до Догансарай | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Въоръжена охрана не допуска никого до Догансарай

От НСО отричат да охраняват Росенец, охраняват Доган, но няма да правят проверка по случая
Обновена
49 739

Posted by Hristo Ivanov on Tuesday, July 7, 2020

Въоръжени мъже, които охраняват морския сарай на Ахмед Доган в Росенец, изгониха от плажа пред имението лидера на "Демократична България" Христо Иванов, общинския съветник на ДБ в Бургас Димитър Найденов и Ивайло Мирчев от партията. 

Въпреки че собствеността на бреговата ивица е изключителна държавна собственост, здравите мъже отказаха да се представят, да кажат дали са служители на Националната служба за охрана, и изключително грубо изблъскаха българските граждани във водата, като не им позволиха да стъпят на брега.

Малко по-късно дойдоха двама полицаи, които поискаха личните документи единствено на хората във водата. На униформените беше показан и документ, който доказва, че брегът е изключителна собственост на държавата и българските граждани имат право да бъдат на плажа. "Тези неща не се решават тук на камъните. Ще си дадем личните карти, като напуснете", отсече единият от гардовете. До края на излъченото видео не се видя полицията да проверява личните карти на охранителите. По-късно Христо Иванов обяви, че ще подадат жалба в полицията заради действията на въоръжените мъже.

От службата излязоха с позиция, в която се казва единствено, че "НСО отказва да бъде въвличана в политически акции, независимо от техните подбуди". "Напомняме, че охраняемите обекти, изброени в Параграф 1 от Допълнителните разпоредби на Правилника за прилагане на Закона за НСО, са публично достояние", казват още от службата. На въпрос на "Сега" дали ще се направи проверка по случая, от НСО заявиха, че за такава няма основание, защото въпросните лица, които охраняват имението, не са служители на държавната служба за охрана. Пиарът на службата твърди, че не познава никой от мъжете, заснети във видеото, и категорично отрече те да работят за НСО. През декември 2019 г. стана ясно, че НСО охранява Доган и Пеевски в странна държавно-частна симбиоза. ДПС осигурява колите и бензина, а НСО офицерите

От президентската институция, която назначава началника на НСО, не коментираха казуса по същество. "Решението кой да бъде охраняван се взема от комисия, в която участват председателят на Държавна агенция "Национална сигурност", главният секретар на Министерството на вътрешните работи и началникът на НСО. На практика дали някой се нуждае от охрана решава изпълнителната власт в лицето на МВР и ДАНС, които разполагат с информация за застрашеност", посочват от президентството, откъдето допълват, че информация за действията на НСО могат да дадат единствено от службата.

В изявлението си на плажа Христо Иванов казва, че това е сараят, в който Бойко Борисов и Корнелия Нинова ходят да договарят постове с Доган. На въпроси на "Дневник" Борисов е отговорил "Лъжа е".

 

Това е гардът на НСО, който без да се легитимира упражни сила срещу мен и Hristo Ivanov. Сега пътуваме с Христо към РПУ...

Posted by Ивайло Мирчев on Tuesday, July 7, 2020

Имотът, върху който се намира "Догансарай" е собственост на компанията "Хермес Солар", която се свързва с почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. Парцелът е част от сделката за приватизацията на "Нефтохим Бургас" купен от руската компания "Лукойл" през 1999 г. за 101 млн. долара. По това време лидер на управляващата партия СДС в Бургас и шеф на бюджетната комисия в Народното събрание беше Йордан Цонев, който днес е член на ръководството на ДПС, припомня "Медиапул".

Накрая теренът се озовава в ръцете на "Хермес Солар", която пристъпва към строителството на новия сарай на Ахмед Доган. Дружеството тегли два кредита от КТБ. Първият е за близо 12 млн. лв. от 2012 г. и има просрочени лихви 100 хил. лв. Вторият – за близо 7 млн. лв. е от юли 2013 г. и има просрочени 50 хил. лв. лихви. Те са категоризирани като "лоши кредити" без достатъчни обезпечения, пише "Биволъ". И двата кредита на "Хермес Солар"са обслужени с директно плащане от ПИБ на 100%. С тези пари две години по-късно сараят е довършен.

 

 

Posted by Hristo Ivanov on Tuesday, July 7, 2020

 

243

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Младежкото ДПС: Късмет и щастие е да бъдем обучени от Доган

21.11.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

841 13
Собственикът на летния сарай на Доган загуби дело срещу община Бургас

19.11.2020

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

4577 14
ГЕРБ предлага отпадане на сделките за студен резерв

14.11.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3048 11

Коментари

Страници

риболовец 5

    Въоръжените мъже пред морския сарай са с означение "00".

  Това ще рече, че имат право да убиват.

   Кой ли им е дал това право!

   Няма да е английската кралица.

Светозар

Г-н Волен Сидеров събира опълчение, с които да щурмува и да превземе незаконно окупираната от Доган свещенна българска земя, ... ама друг път.

Сега г-н Сидеров има друга, по-важна работа.

pasamaz

Глупости от стари ленти .... 

nebenebe

Доган мъти ли? Да не е закъсал и да се нахожда, с извинение?

.....................

Па що не покажете и други ченгета как се борят с живота.

Таз полиция дето се мандахерца, вносна ли е? Кой и плаща?  Ша горят скоро хамбари май.

.........................

То голям камънак, голяма мизерия.

maestrata

Дроновете идват!Хввала!👼

Epikur

 

  Че мястото на този е във водата, в това съм убеден. Въпреки че се изживява като някакъв лидер, това е само " В очите на слепите ". Иначе си е политически боклук, от онези нагазили до гуша в лай-ата. Но това е едната страна на въпроса. Втората, по-важна е, кой позволи Доган, Пеевски, Домусчиев и още няколко гюбрета с пари, да диктуват живота ни, да стават по-велики от държавата, от обществото, от всички нас? Хора на които ако махнеш парите, никой няма да си хвърли сопола, днес ни ограничават правата, определят ни нови права, нови негласни закони на  които те са  законотворци?  Главната вина пак виждам в днешните управляващи. Те са зависими от тези гюбрета, удобни са им и са им угодни. Разбира се все за сметка на всички нас. Затова ако изритаме тези политически малодушни слуги и поставим силните духом и решителни политици, гюбретата неусетно ще изчезнат. При това без Кьовеши.

Минувача
снимка на Минувача

Дайте пример за силен духом и решителен политик.

Интервал

Боци Банкянски, да се свети името му.
Други питанки?

ivan4o.I

Koй позволи на Д.,  П. и пр.? Целокупният (каквото и да значи думата) българския народ. Както преди 600 г., тогава раздробил се на три части, "позволи" на Османската империя да ни завладее. Ситуацията е подобна, бъдещето е турско-циганско. Етнически бъргари малко се раждат, мнозина емигрират (завинаги).

Кайме

Виж/те, Минчо Христов и делата му доказал се когато беше депутат и даже напусна тази безпринципна група в която  беше и стана независим. Виж/те новосформираното Движението на непартийните кандидати и си преценете. Трябва да се почне отначало, това е истината!!! 

Стоф

Кой позволи да се стигне до тук!? Негово величество мъдрият народ. Същият този, който не умее да различи зърното от плявата. Защо епикурееца не обясни тук какво точно го кара да смята някого за политически боклук и прочие? Алтернативите са ...?

Светозар

На г-н Доган – агент „Сава“ от ДС, са му позволили всичко това българските премиери, българските институции и българските политици. Българите, депутати от партия ДПС, са станали по свое желание депутати от протурската партия ДПС, никой не ги е заставял насила с размахан над главите им ятаган.

Чорбаджи Йововци отдавна са изчезнали. Има Делян Пеевски, Йордан Цонев, Христо Бисеров, Влади Горанов, Тома Биков, Кошлуков, …

BALAMUT
снимка на BALAMUT

сашка васева.

корава -80левъл.

MAPOH

Браво на Христо Иванов! Догансарай трябва да падне! Огънят прочиства...

nebenebe

"Пазачът на политическия/етническия мир" Доган заслужева да бъде публично набучен на кол подострен от негови верни хора. Може и разпънат с 4 коня в четирите посоки на света. Дет' се вика, заслужена награда за усилията които положи.

риболовец 5

   Четете Иван Костов, нали?

Slava
снимка на Slava

Последствията от един газов пистолет преди години. 

vvatkov

   Тука не помагат пистолети, тук си трябват миномети!

Baskerville
снимка на Baskerville

Дивизион РСЗО.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Мишенното поле е за максимум машина. Дивизион ще превърне в пясък и сгурия не само кичозната простотия зад плажа но и тетраподите и кея на яхтеното пристанище. От базата на водолазите ,като навиеш и балистичните пръстени че е прекалено близо става и с право мерене.аза тях ще ми е жал. Въдеха се страхотни паури.Тетраподите. Не пръстените на снаряда

Интервал

Единият без съмнение е зло, но колко "добро" изплува на повърхността, докато борбено се търка в бреговете му? 😂  Да не забравяме, че от Командира(включително) насам все го "борят" и все без успех. Не и на изборите де.
Пиески за наивници. Избори идат.

BL.N.Lmt

🐾"НСО" не вашта леля, ясно като бял ден; президента Румен Радев е "заложил летвата твърде ниско", дали във водата или в Министерсткият Съвет и т.н. 🐾

Извинения за медицинските сестри от името на президента Румен Радев, премиера Б.М.Борисов и МВР ?

nebenebe

Да бе, Slava, на косъм висеше работата. Какво стана с онуй момче, изгни ли в затвора?

NemamNervi
снимка на NemamNervi

жана 👍

жана д'арк
снимка на жана д'арк

Мдаа, замириса на море и на избори. Ицето, с българското знаме в ръка, се е хвърлил да възстановява справедливостта и да брани конституционното право на гражданите да имат свободен достъп до публичната държавна собственост. Умилих се от видяното и така се възмутих от Доган и пазвантите му, че си рекох, че само Ицето ще ни освободи от тези долни гадове, които превърнаха държавата ни в частна собственост, нас в крепостни селяни, а институциите ни в посмешище. После се сетих, че Ицето беше върл противник на Бойко Борисов, а после стана министър на правосъдието във втория му кабинет. После се напънах да си спомня дали по това време сараите си бяха там, ами да - там си бяха. И тогава пак българите нямаха достъп до брега, а и тогава брегът и акваторията около сараите си бяха публична държавна собственост. И се замислих защо ли точно сега Ицето се сети за сараите?! Дали не е за да се отклони общественото и медийно внимание от едно чекмедже, едни пари, един пистолет и един проснал се напреко на леглото тулуп? Спомних си и как автентичният тулуп щеше да събаря сараите на Доган, но я докара дотам да му събори барбекюто. Сега ще чакаме Ицето да ни осигури достъп до брега около сараите. Очакват ни весели избори, сега Валерито ще се опита да надцака Ицето, но не ми достига въображение да се досетя как ще го направи. След него Слави няма да закъснее да направи шоуто, Волен ще поведе народа към освобождението, а Марешки ще ни раздава безплатни лекарства, за да не се гътнем от толкоз емоции. И всичко това в условията на извънредна обстановка. 

Интервал

Жана 👍

Леля_Стойка_III

Разбира се, че ще ни спаси Ицето, само някой да не го натири пак у водата. Видахме не беше голям зор :D

Nick F

Опитваш се нещо да кажеш, но няма мисъл която да формулираш

MAPOH

Жана, смени си ника, че заблуждаваш само хората...👎

PlaNed
снимка на PlaNed

Жанче! 😂

10 х 👍

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш