Quantcast

Медия без
политическа реклама

Таранът на ПП в сагата "Капитан Андреево" отпадна от листите

Преди няколко дни Иван Христанов обяви, че са нужни нови политически лидери

05 Февр. 2023Обновена
Иван Христанов

Бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов, който бе основното лице на ПП по сагата "Капитан Андреево", няма да е в листите на партията на 2 април. Новината съобщи Кирил Петков днес пред БНР.  Съпредседателят на формацията добави, че няма конфликт, всеки член на ПП бил свободен гражданин, Христанов просто решил да не участва във вота.

Макар Петков да омаловажи случката, тя очевидно е по-дълбока. На изпроводяк от Народното събрание преди дни Христанов публикува видео в социалните мрежи, на което показа разочарование. Говореше общо за политиката и не спомена конкретно ПП, но подтекстът бе ясен. Христанов дори каза, че поема по нов политически път.

"Последните декларации, изчетени от политическите сили от трибуната, показаха неспособността да бъде чут гласа на обикновения българин - на селото и на града. Какво е бъдещето оттук нататък? Имаме нужда от политически лидери, които могат да създават обединителни каузи. Каузи, които да бъдат чути от целия народ, да привлекат неговата енергия. Посвещавам бъдещето си на този политически разговор и на българската мечта. И ви моля да го направим заедно", заяви той.

Венеция Ангова от ПП каза днес, че Христанов напуска и партията. Към този момент обаче няма заявление за напускане, а и едно към едно не е споменавано от самия него.

В предишната предизборна кампания отново имаше конфликт около Христанов и листите. Първоначално се бе появила информация, че водач в Плевен ще е "трансферираният" от ИТН Радостин Василев, макар Христанов преди това да бе на челна позиция в града. Накрая обаче Василев бе пратен в Габрово. 

 

"ЩЕ РЕШАТ КОЛЕКТИВНИТЕ ОРГАНИ"

А самият Радостин Василев вече дефилира публично като водещо лице на ПП в Плевен. Днес той се появи на консултациите за съставяне на Районна избирателна комисия. Василев направи и коментар за плевенската листа в контекст на евентуалното обединение с ДБ: "Изработваме стратегия за изборите. Смятам, че ще сме адекватни, нещата ще се получат. Дали ще бъда водач на листата за Плевен ще решат колективните органи на партията, но първо трябва да имаме съгласие с коалицията - по какъв начин ще бъде реализирана в област Плевен".

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?