Медия без
политическа реклама

Съучастниците на застреляния младеж получиха второ обвинение

Мъж е задържан след пореден въоръжен грабеж в София

20 Септ. 2023
Оръжието на задържания за грабеж в София.
МВР
Оръжието на задържания за грабеж в София.

Двете непълнолетни момчета, които бяха задържани след преследване с полицията в нощта на 18 септевмри, получиха второ обвинение за грабеж, при който е използвана сила, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

На 17 септември около 4:30 ч. в София обвиняемите Г.Б. и Т.З. отнели сумата от 35 лева от млад мъж, като употребили сила за това. Г.Б. държал мъжа, Т.З. го ударил с юмрук в лицето, а трето неустановено лице му нанесло два удара с палка по крака. Двете обвинени момчета са на 15 и 17-годишна възраст. Те са с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража"

"Сега" припомня, че третото момче, техен съучастник в грабежите, беше застреляно от полицаи при опит да избяга. Все още се очаква да стане ясно дали прокуратурата ще повдигне обвинение на полицейския служител. Разследването е установило, че изстрелът най-вероятно е произведен от около 100 м, съдейки от следите кръв. Според източници на bTV полицаят е стрелял с личното си оръжие, тъй като е изгубил служебното по време на преследването. Възможните хипотези, за които може да бъде повдигнато обвинение, са превишаване пределите на неизбежната отбрана, професионална небрежност или дори евентуален умисъл за убийство, каза зам.-градският прокурор Христо Кръстев.

ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ

Тази нощ, малко след 2.30 часа, въоръжен с пистолет мъж нахлул за пореден път в магазин за алкохол и цигари в кв. „Дружба“ в София. Той заплашил служителката с оръжието с намерението да извърши грабеж. Този път обаче целта му била осуетена заради намеса на служители от отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ и на Осмо РУ - СДВР, които го задържали на място, съобщиха от МВР

В хода на разследването е установено, че в рамките на два месеца 32-годишният е извършил три грабежа - два от тях в същия магазин, а третият в района. Работа по образуваното досъдебно производство продължава. Предстои доклад в прокуратурата и документиране на цялостната престъпна дейност на задържания.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

грабеж, прострелян, полиция

Още по темата