Медия без
политическа реклама

Съпруг и баща му са обвинени за убийството на изчезнала жена

МВР задържа и свекървата на жертвата, но засега срещу нея няма обвинение

13 Ноем. 2021Обновена
БНР и СДВР
Снимката на Владимирова, разпространена от СДВР през октомври.

Съпругът на изчезналата през октомври 33-годишна Евгения Владимирова и родителите му са задържани за убийството на жената. Това обявиха на извънреден брифинг Петър Петров, началник на криминалната полиция в София и Николай Станчев, шеф на отдел "Разследване" към СДВР. Установява се съпричастността на задържаните към деянието, допълниха още от СДВР.

Тялото на Владимирова е открито вчера в района на Перник, след близо месец издирване. Сигналът, че младата жена е изчезнала безследно, е подаден на 14 октомври. 

"От тогава до вчера, и до момента са извършени десетки действия, проверени са всички възможни версии, за които можем да се досетим. В резултат на тази дейност вчера се намери и тялото на жената. Установи се, че се касае за насилствено причинена смърт", посочиха служителите на МВР. Те отказаха да отговорят как е убита жертвата, тъй като всички събрани материали са докладвани на градската прокуратура и в момента са при наблюдаващия прокурор. Според БНР тялото е било намерено в куфар във водоем край Перник.

По-късно прокуратурата съобщи, че е повдигнала обвинения за убийство на двама души - на 36-годишния О.В. и на 60-годишния П.В. По-младият мъж е обвинен като извършител, а по-възрастният - че е бил помагач. Двамата са задържани за 72 часа с прокурорско постановление и в понеделник прокуратурата ще поиска от съда да одобри постоянното им задържане.

Още по темата