Медия без
политическа реклама

Съдът разреши на Терзиев да стане кмет на София още в понеделник

Отхвърлено е искането на Ваня Григорова това да не се случи, докато няма произнасяне по искането й срещу изборните реултати

10 Ноем. 2023Обновена
Васил Терзиев
Илияна Димитрова
Васил Терзиев

Васил Терзиев ще се закълне като кмет на София още в понеделник. Това се разбра, след като Административния съд-София град отхвърли искането на загубилата балотажа за столицата Ваня Григорова да няма обявяване на кмет, докато не бъде разгледано обжалването й по същество.

Съдът иначе е образувал дело по жалбата на Григорова срещу изборните резултати и то ще се гледа по същество другата седмица.

“Това решение не е неочаквано за моя юридически екип и никога не съм имал притеснения”, каза избраният за кмет на София Васил Терзиев. “Още след изборите казах, че всички машинации са извън нашия отбор. Много от безобразията са всъщност в мой ущърб и от понеделник ще изпълнявам задълженията си като кмет на София в интерес на всички граждани. От ден едно ще сме в общината с добре подготвен екип, който заедно с Общинския съвет ще заработи за видима промяна на града ни като достойна европейска столица”, добави той.

Веднага след като АССГ образува дело по жалбата на щаба на Григорова срещу решението на ОИК-София за изборите за кмет в София, адвокатите на “Продължаваме Промяната - Демократична България” (Спаси София) внесоха становище, в което твърдят, че жалбоподателят не е доказал изискуемите по закон предпоставки при заявяването на искането си за спиране. Също така Григорова не твърди, че с разпореденото по закон предварително изпълнение на решението на ОИК за нея биха настъпили неблагоприятни последици.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата