Медия без
политическа реклама

Съборът на БСП на Бузлуджа затвори пътя към Шипка

Социалистите отбелязват 132 години от учредяването на БСДП

29 Юли 2023
Соцлидерът Корнелия Нинова ще се включи в събитието.
БГНЕС
Соцлидерът Корнелия Нинова ще се включи в събитието.

Проблеми с пътното движение ще причини традиционният национален събор на БСП на Бузлуджа, който започна вчера.

От 8 до 12 часа ще бъде ограничено движението на превозни средства над 3.5 тона по участък от пътя Габрово – Шипка, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Ограничението ще засегне отсечка от първокласния път между км 155+197 – това е пресичането с общинския път за кв. „Етър", и участъка Габрово – Шипка, както и панорамния път между връх Шипка и връх Бузлуджа.

Алтернативният маршрут за движение ще е през Прохода на Републиката – път Велико Търново - Гурково. Камионите ще се пренасочват от разклона за град Дебелец към Прохода на Републиката, уточниха от АПИ. Локалният трафик в град Габрово, както и идващите от север и запад автомобили, ще се пренасочват по пътя през Трявна – Белица и Вонеща вода към пътя към Прохода на Републиката и обратно.

Самият събор ще отбележи 132 години от организираното социалистическо движение у нас и провеждането на Бузлуджанския учредителен конгрес на Българската социалдемократическа партия (БСДП). Социалистите се събират на т.нар. Историческа поляна под връх Бузлуджа до 30 юли.

Тази година мотото на събора е "Бузлуджа за мир", разказаха от партийния пресцентър. Това е явна отправка към позицията на БСП за неутралитет във войната, която Русия води в Украйна.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

БСП, Бузлуджа

Още по темата