Quantcast

Медия без
политическа реклама

Съборът на БСП на Бузлуджа затвори пътя към Шипка

Социалистите отбелязват 132 години от учредяването на БСДП

29 Юли 2023
БГНЕС
Соцлидерът Корнелия Нинова ще се включи в събитието.

Проблеми с пътното движение ще причини традиционният национален събор на БСП на Бузлуджа, който започна вчера.

От 8 до 12 часа ще бъде ограничено движението на превозни средства над 3.5 тона по участък от пътя Габрово – Шипка, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Ограничението ще засегне отсечка от първокласния път между км 155+197 – това е пресичането с общинския път за кв. „Етър", и участъка Габрово – Шипка, както и панорамния път между връх Шипка и връх Бузлуджа.

Алтернативният маршрут за движение ще е през Прохода на Републиката – път Велико Търново - Гурково. Камионите ще се пренасочват от разклона за град Дебелец към Прохода на Републиката, уточниха от АПИ. Локалният трафик в град Габрово, както и идващите от север и запад автомобили, ще се пренасочват по пътя през Трявна – Белица и Вонеща вода към пътя към Прохода на Републиката и обратно.

Самият събор ще отбележи 132 години от организираното социалистическо движение у нас и провеждането на Бузлуджанския учредителен конгрес на Българската социалдемократическа партия (БСДП). Социалистите се събират на т.нар. Историческа поляна под връх Бузлуджа до 30 юли.

Тази година мотото на събора е "Бузлуджа за мир", разказаха от партийния пресцентър. Това е явна отправка към позицията на БСП за неутралитет във войната, която Русия води в Украйна.

Ключови думи:

БСП, Бузлуджа

Още по темата