Медия без
политическа реклама

Столичани почетоха жертвите в Израел

Те се помолиха и за отвлечените

10 Окт. 2023
Столичани изразиха съпричасност към близките на жертвите в Израел
БНТ
Столичани изразиха съпричасност към близките на жертвите в Израел

Столичани излязоха на бдение в памет на жертвите в Израел. Свещи в памет на загиналите в конфликта между Хамас и Израел осветиха градинката "Св. Климент Охридски" пред Паметника на спасението на българските евреи, предаде БНТ. Отправена беше и молитва в памет на жертвите. Хората се помолиха и за отвлечените.

"Моето послание е никога повече такива неща да не се случват и всички които са виновни да бъдат наказани да поемат своята отговорност. Защото на света има движения, които смятат, че с насилие с агресия могат да постигнат совите цели. Живеем в 21 в време когато чрез диалог и разбирателство трябва да се разрешават конфликтите", каза Максим Делчев, организатор.

"Днес сме свидетели на намерени тела на бебета, които са изгорени в Кибуц. Аз съм живял много близо до този град и го приемам страшно лично. И съм потресен", заяви Николай Гълъбов, председател на Федерацията на ционистите в България.

"Най-важното е да осъдим остро терористичното нападение и да изкажем подкрепа, макар и морална, със страданието на народа на Израел", каза д-р Александър Оскар, председател на Организацията на евреите в България "Шалом".

Голяма част от присъстващите казват, че роднините им в момента се намират в Израел.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Израел, жертви, бдение