Quantcast
Стефан Цанев: Радев обсеби властта | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Стефан Цанев: Радев обсеби властта

Ситуацията днес напомня 1934 г., смята писателят
4 243
 Снимка: Архив

"Политическата ситуация в момента много ми напомня на 1934 година, когато демокрацията е в ужасна криза. Тогава Кимон Георгиев и Дамян Велчев спретват един преврат и ликвидират партиите. Народът е доволен, защото партиите са ненужни, което важи и сега. В държавата в момента върви пълзящ преврат", коментира писателят Стефан Цанев пред БНТ. По думите му половин година президентът управлява без проблем."Без кървав преврат, тихомълком, човекът обсеби властта. Очаквам сега само той да произнесе речта на цар Борис III с обръщение към нацията, че поради неспособността на партиите да управляват той по неволя трябва да поеме цялата власт", каза още Стефан Цанев

Писателят изрази опасение, че демокрацията губи своите позиции. Той определи поведението на партиите като "отвратително". По думите му хората ще бъдат доволни, ако партиите бъдат отстранени от властта изобщо.

Стефан Цанев коментира, че българският народ е разделен на богати и бедни и призова богатите да не бъдат толкова щастливи и спокойни, защото това няма да завърши с добро.

Ключови думи:

Стефан Цанев, Радев

Още

Радев сондира мнението на САЩ за петролопровод от Гърция през Странджа

17.12.2022

3128
Маркет Линкс: При избори днес "Български възход" е аут от НС

30.12.2022

Обновена

18818
Военните се насадиха на служба при клептокрацията