Quantcast

Медия без
политическа реклама

Спор в общинския съвет в Берковица завърши с бой

Напрежението ескалира заради ремонт на градския площад

31 Юли 2021
BgOnAir: Стопкадър
Общинският съветник е откаран в болница с комоцио

Разгорещен спор в общинския съвет в град Берковица прерастна във физическа саморазправа. Малко след сесията един от общинарите е бил ударен от свой колега, поради което е откаран в болница с комоцио, разказа bgonair

"Удариха ме в главата. Един колега...Зле ми е", коментира независимият общински съветник Милован Пантелеев. Предполагаемият нападател Пламен Илиев, който е от групата на ДПС, пък не потвърди за побоя. "Не ми се коментират подобни смешни ситуации", каза той.

До юмручния сблъсък се стигнало след напрежение по време на заседанието, на което местният парламент обсъдил проект на общината за ремонт на емблематичния градски площад за над 1 милион лева. Жителите на Берковица са внесли подписка за стопиране и цялостно преработване на проекта, тъй като се предвиждало мраморът да бъде заменен с павета. 

"По документация те са 10 на 10 на 10, което ще рече, че са равни от всичките си страни", сподели водачът на групата на БЗНС в ОБС-Берковица Калин Статков за размерът на паветата. Но дори с обикновено око се вижда, че това не е точно така. 

Още по темата