Медия без
политическа реклама

София е наложила смешни глоби за непочистените от снега улици

Общината не санкционира, а толерира лошата работа на фирмите за чистота, коментираха от "Спаси София", които изнесоха данните

24 Яну. 2022
bTV

Въпреки постоянните уверения на кмета Йорданка Фандъкова, че Столична община контролира зорко работата на снегопочистващите фирми и че администрацията ги глобява сурово за непочистени улици, фактите сочат друго. Гражданската организация „Спаси София“ съобщи, че през 2021 г. общината е наложила глоби за некачествена работа в размер на едва 438 905 лева при положение, че столичани са платили за лятно и зимно почистване около 88 400 000 лв. Така санкцията излиза приблизително 0,5 на сто от дадените пари.

Най-смешни са наказанията, наложени за почистването на районите „Люлин“ и „Красно село“ - 2 200 лв., заедно с глобите в „Красна поляна“ – 1 900 лв. и „Сердика“, „Илинден и „Надежда“ – 7 310 лв. Във "Връбница", "Нови Искър" и "Банкя" глобата за снегопочистващата фирма е 9 950 лв. 

След всеки сняг, с който зимата "изненадва" управляващите, те ни уверяват, че фирмите ще бъдат глобени. Официална справка показва, че това е лъжа и че Столичната община не санкционира, а толерира лошата работа на фирмите за чистота. Градът ни е в пълна анархия. Но вместо да се налагат глоби, с които Общината да принуди частните фирми да си вършат работата съвестно, се бездейства. Предвид неслучайните собственици на тези фирми, бездействието поражда съмнения за зависимости и корупция за милиони по най-високите етажи на Столична община. Отговорност за тези „видими резултати“ не носят просто поставените за зам.-кметове или директори на Инспектората лица, изпълняващи функциите я на чадъри, я на бушони. Отговорност носи кметът Фандъкова, чието лошо управление доведе градските системи до колапс!“, коментираха от „Спаси София“ във Фейсбук.  

  

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата