Медия без
политическа реклама

Служителка на МВР е арестувана за подкуп

Задържани са и посредник, както и двама селски кметове на населени места в област Кърджали

17 Март 2023Обновена
Илияна Кирилова

Служителка на МВР е задържана за взимане на подкуп в Момчилград. С нея в ареста е още едно лице, което е било посредник при даване на подкупа, съобщават от полицията в Кърджали, цитирани от Би Ти Ви.

Акцията е на дирекция "Вътрешна сигурност". Образувано е досъдебно производство. 

годишният полицейски служител, който бе задържан снощи в София, е хванат при получаването 2000 лв от поискан подкуп от общо  5000 лв, съобщават МВР и прокуратурата.

Според БНР акцията е проведена в четвъртък в Джебел и в хотелски комплекс край Кърджали. 

Извършени са процесуално-следствени действия в помещения и автомобили, а също и разпити от следовател. 

Пътен полицай бе осъден условно за вземане на подкуп след изнудване на младо момиче, че ще я глоби с хиляди левове, че ще й свали регистрационните табели и, че ще я заключи в полицейско управление.  Това става ясно от официално съобщение на прокуратурата.

По-късно в петък бе обявено, че и кметове на две населени места в област Кърджали са задържани в операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОД на МВР-Кърджали. Засега информацията за връзка между двете операции е неофициална.

Според БТА,  по първоначални данни длъжностните лица на 31 г. и 63 г., били част от схема за регистрация срещу пари на чуждестранни граждани на адреси в селата, които управляват. Образуваната проверка е по текстове от Наказателния кодекс, за длъжностно лице, което поиска или приеме подкуп, а минималното наказание по него е лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева. В хода на проверката са снети обяснения от четири лица и работата по документирането на случая продължава.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

полицай, подкуп, Момчилград

Още по темата