Quantcast
Слави Трифонов може да не е в листите на ИТН за следващите избори | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Слави Трифонов може да не е в листите на ИТН за следващите избори

3 935
 Карикатура: Христо Комарницки

Лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов може да не попадне в листите за предстоящите предсрочни избори за Народно събрание. Това стана ясно от изказване на зам.-председателя на втората по големина група в настоящия парламент Ивайло Вълчев.

Запитан дали Трифонов отново ще се кандидатира за депутат, Вълчев отговори:

"Ние не сме партия със стогодишен живот, в която да има наследствени места в парламентарните листи. Всеки от нас може да не е в следващите листи. Това предстои да се обсъжда. Ще видим кой с какво се е почувствал полезен, какво е свършил в този твърде кратък живот на Народното събрание."

Той определи коефициента на полезно действие на сегашния парламент като "малко над нулата".

"За щастие, някои задачи, които си бяхме поставили (б. р. - промените в Изборния кодекс), се надяваме да сложат добра основа за предстоящите избори. Това са неща, за които можем да се поздравим", заяви Вълчев.

Депутатът оприличи на "предизборен митинг" днешното напрежение в пленарната зала, в което народните представители най-дълго спориха за дневния ред и в крайна сметка отложиха гласуването на решение за преизчисляване на пенсиите:

"Това, което сме свършили дотук, се оценява положително, но със сигурност има неудовлетворение от начина по който парламентът въобще работи. От постоянните излъчвания хората видяха, че идеи, които могат да бъдат работещи и приети, се давят в процедурни хватки. Хубаво лъсват партийните пристрастия. Хората не са толкова глупави, колкото на някои им се иска и си правят изводи."

Още

Българите са разтроени в оценката си за ГЕРБ

18.06.2021

Обновена

30665
Трифонов се е готвил години за властта

17.06.2021

Обновена

10820
"Медиана": ИТН - 24%, ГЕРБ - 21,4%, БСП - 21,3%

16.06.2021

18658