Медия без
политическа реклама

Слави Трифонов дарява 100 000 лв. на медици в "Александровска"

19 Март 2020
Снимка: Архив

Шоуменът Слави Трифонов, който засега удря на камък и не успява да учреди своя партия, тъй като съдът му отказа, обяви, че лично дарява 100 000 лв. за допълнителни възнаграждения на медицинския екип на столичната Александровска болница, който се бори с коронавируса. "Сега" публикува изявлението му от страницата му във Фейсбук без редакторска намеса:

"Уважаеми сънародници, винаги съм знаел, че Остап Бендер е прав. Той казва: "Проблемът със спасяването на давещите се е проблем на самите давещи се". И тъй като, ние, всички, заедно сме попаднали в момента в едно блато, явно ще трябва сами да се оправяме. Всеки както може и с каквото може. И ето аз, лично, реших следното.
Тъй като в Александровска болница има 35 души - медицински сестри и санитари, които са в пряк досег с болните от коронавирус, а заплатите им, благодарение на българското правителство, са унизителни. Затова, аз реших, лично, да даря 100 000 лева за допълнителни възнаграждения за медицинските сестри и санитарите от Александровска болница, които се грижат за болните от коронавирус.

Ще го кажа още веднъж. Лично дарявам 100 000 лева за допълнителни възнаграждения на медицинските сестри и санитарите от Александровска болница, които директно, ежедневно се грижат за болните от коронавирус.
Това правя аз. Но "то" не съм само аз. Ами "то" сме "ние". И като казвам "ние", се сетих за капачки за кувьози, пари за "Българската коледа", пари за един милион благотворителни акции..

А си мисля, че има една група хора, които стоят отстрани на всичко това.
Те получават големи заплати - от нашите пари!
Те получават огромни субсидии - от нашите пари!
Те непрекъснато измислят рестрикции за нас - техните работодатели!
Работят само три пъти седмично за тези пари. И сега, според мен, е времето да покажат, че са част от нас.

Затова, призовавам българските депутати, както и министрите от правителството, както и българския президент да дарят парите от заплатите си в тази криза за конкретни мерки за справяне със заразата от коронавирус. Както и субсидиите. Българските партии от парламента държат парите си на влог. Сега е време да ги използват за "ползу роду".

Ето, аз правя каквото мога, вие правите каквото можете, айде да видим какво могат българските политици".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата