Quantcast

Медия без
политическа реклама

Сл. Трифонов пожела на Петков и Василев да се "задавят с власт"

Лидерът на ИТН не бил чувал не само в България, а по света политици да си звънят по телефона

03 Юли 2022Обновена

"Кирил Петков и Асен Василев, искрено ви пожелавам да се задавите с власт", написа  Слави Трифонов във фейсбук. Поводът - двамата лидери на "Продължаваме промяната" не спирали да звънят на депутатите от неговата партиия "Има такъв народ". Същото разказа сутринта и Тошко Йорданов по БНТ.

"Кирил Петков и Асен Василев звънят на всички депутати от "Има такъв народ". И като казвам на всички - имам предвид наистина на всички. И им обясняват по телефона колко лош съм аз, колко добри и морални хора са те. Разбира се, с цел да ги убедят да гласуват за новото предложение за правителство с министър-председател Асен Василев.

Аз в последните 30 години съвременна история на политическия живот за такова нещо не съм чувал. Нито в България, нито по света. Жаждата за власт е позната на историята. Явно човек е така устроен, че този стремеж да властваш над другите е брутален. Но аз го виждам за пръв път. Това, което правят Кирил Петков и Асен Василев, явно не е незаконно, но чисто в човешки план е просто отвратително. Според мен нищо не е на всяка цена, освен грижата за семейството и хората, които обичаш. Но ако властта за един човек е на всяка цена, значи този човек е сбъркан и вреден за всички останали. Кирил Петков и Асен Василев, искрено ви пожелавам да се задавите с власт", написа лидерът на ИТН Слави Трифонов.

''Продължаваме промяната'' започна днес след обед преговори за съставяне на правителство с народните представители, които напуснаха ''Има такъв народ'', предаде БГНЕС.

В зала ''Запад'' на Народното събрание пристигнаха отцепилите се от ИТН депутати Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов и Николай Радулов. Те разговарят с Асен Василев, Кирил Петков, Даниел Лорер, Андрей Гюров и Никола Минчев.

Кирил Симеонов не присъства на срещата. Министърът на спорта в оставка Радостин Василев е в чужбина, съобщи Николай Радулов.

''Искаме да чуем с интерес вашите идеи за програмата, за това какви според вас са основните задачи на кабинета. Вие знаете какво до момента сме предложили. Предполагам чухте и предложенията на ''БСП за България'' и на ''Демократична България'', така че се надявам да имаме един конструктивен диалог'', заяви финансовият министър в оставка и кандидат за премиер Асен Василев.

От понеделник започват да работят работни групи, които да запишат ясна и конкретна програма във всяка една сфера с времеви хоризонт и законодателни инициативи, обяви днес Филип Попов от БСП в ефира на БНР. Той даде като пример законите за съдебната власт и за КПКОНПИ.

До този момент "да" на ново правителство в рамките на този парламент са казали "Демократична България" и БСП. Ако всички седмина независими депутати застанат зад предложения кабинет, той ще има 116 гласа сигурна подкрепа в Народното събрание.

"Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството. Постигнахме също съгласие да се изготви в много кратки срокове програма от експертните екипи, която да бъде приета и на политическо ниво и която да залегне с ясни срокове и ангажменти какво ще се случи от сега до края на годината като реформи и дейности", съобщи вчера кандидат-премиерът Асен Василев, след като получи подкрепа от БСП.

На този етап не сме обсъждали нито имена, нито ресори, каза Филип Попов. Той обаче очерта министерствата на БСП в отиващия си кабинет - земеделие, икономика, социална политика и туризъм, като изключително успешни.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?