Медия без
политическа реклама

Скандалният Борован е единственият кметски успех на "Възраждане"

В Каварна пък "кметълът" Цонко Цонев е на балотаж

31 Окт. 2023
Преди 6 дни община Борован чества празника си.
FB/Община Борован
Преди 6 дни община Борован чества празника си.

Община с чести изборни скандали, с висок дял на ромското население - това е единственият общински кметски успех след първия тур на бленуващата да управлява страната "Възраждане". Става дума за Борован, където днес стана ясно какво точно е правела една селска избирателна комисия: 

Скандален запис от заседание на секционна избирателна комисия 060500005 в с. Малорад, общ Борован, Врачанско, бе разпространен в социалната мрежа „Фейсбук“.

Към момента няма данни избирането на Иван Костовски за кмет да е пряко свързано със скандала в секцията. Просто е любопитно, като цяло, че "Възраждане" към момента има един-единствен общински кмет - и то баш в Борован.

Лидерът на партията Костадин Костадинов се похвали в социалните мрежи с още 3 балотажа, "няколко десетки" селски кметове и "почти 200" общински съветници. За сравнително нова партия това не е лош резултат, но е твърде малък на фона на амбициите й. Затова в оценката на Костадинов се прокрадва съжаление, че хората не са я припознали: "Като цяло нищо ново. Хората масово отидоха за гъби в неделя, а в кметствата се утвърдиха хора с по 4, 5 и 6 мандата. Феодализмът в България се превръща във все по-силен и наложен феномен. Страната ни се връща столетия назад в историята си".

Други любопитни резултати от по-малките общини:

"Кметълът" на Каварна Цонко Цонев, "Новото време", е на балотаж с 21.75% срещу настоящата кметица от ВМРО Елена Балтаджиева. Тя спечели 34.45%.

Тихомир Янакиев бе преизбран в Созопол. Бившият зам.-кмет на Георги Лапчев - Марин Димов, ще управлява Царево.

Лека изненада се получи в Несебър. Дългогодишният кмет Николай Димитров, който печелеше като терминатор, а през 2019 г. дори и от ареста, отива на балотаж -  срещу Иван Дашев, "Български съюз за директна демокрация". Настоящият кмет води с двадесетина процента. 

В сполетяното от наводнения Карлово дългогодишният кмет Емил Кабаиванов, СДС-ГЕРБ, ще се яви на втори тур - срещу Веска Ненчева от БСП. Той води с 32.49% срещу 23.54%. Но изненада се получи в Калофер. Румен Стоянов, председател на сдружението на кметовете на малки населени места, сдаде. Новият кмет е Драгомир Боев, издигнат от местна коалиция.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата