Медия без
политическа реклама

СДВР залови 8 кг наркотици по време на сделка

Иззети са били и над половин милион лева, но единият от двамата задържани вече е освободен

24 Февр. 2024
Част от иззетите пари по време на акцията на СДВР.
МВР
Част от иззетите пари по време на акцията на СДВР.

СДВР осуети сделка за покупко-продажба на дрога и в резултат на това иззе близо 8 кг наркотични вещества, както и 560 000 лв. От полицията съобщиха, че в резултат на предварителна работа на служители на сектор "Наркотици" към СДВР е проведена акция на 22 февруари в столичния квартал "Витоша", в района на бул. "Симеоновско шосе".

Криминалистите са задържали двама мъже. Последвали полицейски действия в жилище, ползвано от продавача, където е разкрита наркооранжерия. Открити са 63 саксии с растения, оборудване за отглеждането им, електронна везна, суха тревиста маса и бяло прахообразно вещество.

Процесуално-следствени действия са проведени и в подземен гараж, ползван от 40-годишния мъж, откъдето са иззети множество пликове, съдържащи тревиста маса и различни по цвят и вид прахообразни вещества, както и сумата от 560 000 лева. Резултатите от експертната справка показват, че иззетите количества са 5 кг марихуана, близо 2 кг MDMA и почти килограм (925.61 гр) кокаин.

Първоначално двамата мъже са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 А от Наказателния кодекс. Единият от тях, 24-годишният клиент, е освободен след изтичане на мярката. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура 40-годишният е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа, като тя ще бъде гледана от съда днес.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?