Quantcast

Медия без
политическа реклама

Румен Радев: Това ли е чистата и свята република на Дякона?

19 Февр. 2020Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

"Левски не обича склонени глави. Не да склоним, а да изправим глави сме дошли тук - на Паметника на Васил Левски. Време е да спрем да търсим утеха в историята. Време е да се отучим да черпим достойнство от саможертвата на героите ни. Свободата и достойнството нито се наследяват, нито могат да се вземат назаем. Всяко поколение води своите битки за тях. Нашата битка за идеала на Апостола е сега. Свободното слово, честните избори, разделението на властите са похитени и опорочени и днес се питаме: Това ли е чистата и свята Република на Дякона?"

Това заяви президентът Румен Радев в словото си по време на тържествената възпоменателна церемония пред Паметника на Васил Левски в деня, в който България отбелязва 147-ата годишнина от обесването на Васил Левски.

Освирквания по време на изказването на кмета на София Йорданка Фандъкова

Posted by вестник Сега on Wednesday, February 19, 2020

В началото на словото си президентът отправи призив към хората, дошли на паметника и дръзнали да скандират и освиркват изказването на кмета на София Йорданка Фандъкова. Възгласите "Мафия, мафия" продължиха и в началото на словото на президента, заради което той призова за уважение.

Румен Радев заяви, че причините за нашите неволи днес са и в нашето собствено униние, примирението с лъжата и грабежа. "Нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се донесе в къщата на тепсия", цитира Радев думите на Дякона.

Румен Радев оглави шествие от президентството до паметника на Васил Левски

Posted by вестник Сега on Wednesday, February 19, 2020

"И когато жалеем за бесилото, нека да не забравяме, че Левски е символ на безсмъртието. Това безсмъртие, което осветли следващите поколения на България. Той е живо слово и дух, които продължават да събуждат и днешните българи. И хилядите хора, които сте тук, сте най-убедителното доказателство", посочи държавният глава.

"Нека днес изправим глави. Нека не забравяме, че всичко зависи от нашите задружни усилия - призова Румен Радев. - България има нужда от доблестта и усилията на всеки от нас. Нашата мисия не е да оплакваме героите си, а да сбъдваме мечтите им."

Възпоменателна церемония пред паметника на Васил Левски

Posted by вестник Сега on Wednesday, February 19, 2020

 

Ключови думи:

Румен Радев, Васил Левски, поклонение

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Гърци купуват тонове олио от България и го връщат с оцветители като зехтин

03 Дек. 2023

В София пак се надига недоволство срещу хорото пред Народния театър

02 Дек. 2023

ГЕРБ обяви бойкот на парламента

05 Дек. 2023

Спецов почисти наред - Божков, "Барселонагейт", имоти в Гърция и Дубай

03 Дек. 2023

КС даде зелена светлина за отнемането на лиценза на "Делта гард"

05 Дек. 2023