Quantcast
Румен Радев обяви, че разпускането на парламента е въпрос на дни | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Румен Радев обяви, че разпускането на парламента е въпрос на дни

1 936
 БГНЕС
Румен Радев и новият член на ЦИК Гергана Стоянова

"Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни." Това заяви президентът Румен Радев тази сутрин.

Думите му дойдоха в края на изслушването на кандидата за член на Централната избирателна комисия (ЦИК) Гергана Стоянова, предложена от "Има такъв народ". Тя ще замести Любомир Гаврилов - назначение на същата партия, който през август поиска да бъде освободен поради лични причини.

В кратко продължилото изслушване Стоянова изложи вижданията си за работата на изборната администрация, които удовлетвориха държавния глава и той одобри назначението й. Радев всъщност няма избор в случая, тъй като не разполага с правомощието да откаже партийно предложение за ЦИК.

СТАНОВИЩЕ

Междувременно управителят на "Сиела Норма" Веселин Тодоров, с когото ЦИК работи съвместно за машинното гласуване, заяви пред БНР, че за изборите е добре да бъдат осигурени допълнителни машини в поне 2000 избирателни секции. Така ще се предотврати риска от забавяне в гласуването, ако изборите са 2 в 1, аргументира се Тодоров. Цената ще е около 12 млн. лв. По негово мнение, ако различните видове избори се проведат на различни дати, и наличните сега машини ще бъдат достатъчни.

Още

Радев нахока партиите, че се занимават с протести

22.10.2021

2390
Проблеми с машините застрашават вота в чужбина

22.10.2021

Обновена

1186
Радев към бизнеса: Искате брутална намеса на държавата

18.10.2021

Обновена

6639