Медия без
политическа реклама

Расте напрежението между БСП-София и "Позитано"

Ръководството на БСП работи с възторг за убийството на БСП, смята екслидерът Станишев

11 Февр. 2024
БГНЕС
Таков застана плътно зад кампанията на Ваня Григорова

Градската организация на БСП е единна и аз се ползвам с нейното доверие, заяви пред журналисти шефът на социалистите в София Иван Таков. 

"Заложих главата си, за да заработи Столичният общински съвет", обясни Таков, който е и общинар, след като ръководството на БСП първо го предупреди, че ще бъде наказан за подкрепата, която той и колегите му от червената група дадоха за кандидатурата на Цветомир Петров като председател на общинския съвет, а след това националното ръководство на БСП сне политическото си доверие към съветниците от партията.

"Действие без значение" - това заяви Таков във връзка със снетото доверие от „Позитано“ 20.

Позитано още не е реагарало за другото решение на червените общинари - да подкрепят ГЕРБ при разпределението на председателските в общинските комисии. 

"Ръководството на БСП работи със самоупоение, с някакъв възторг, за убийството на БСП", заяви бившият лидер на партията и експремиер Сергей Станишев по бТВ. "Всеки който има някакво мнение, се обявява за враг с партиен билет. И това изобщо не помага на левицата... За съжаление БСП не се справя като опозиция, това личи най-вече от резултати на избори и социологически проучвания", добави той.  Ако левите партии не се обединят, те ще бъдат бити поотделно, добави Станишев.