Медия без
политическа реклама

"Промяната" зове Радев да не назначава служебния кабинет

07 Апр. 2024
Стою Стоев
Илияна Димитрова
Стою Стоев

Президентът Радев да не издава указ за назначаването на служебното правителство на Димитър Главчев - това призова зам.-председателят на ПГ "ПП-ДБ" Стою Стоев пред БНТ. „Изключително спорен кабинет и господин Радев, ако прецени, може да не го назначи“, призова още веднъж Стоев, който е и зам.-председател на правната парламентарна комисия.

По думите му сега ще се види президентът Румен Радев на коя страна ще застане – "дали на обществената или ще продължи колаборацията между ГЕРБ и ДПС".

Стоев не коментира как ще се развие конституционната процедура, ако Радев не издаде указ за назначаване на кабинета "Главчев". 

Президентът Радев даде заявка, че във вторник ще назначи служебното правителство и ще насрочи предсрочни парламентарни избори на 9 юни, когато ще се състоят и изборите за европейски парламент. 

Преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова посочи, че е много възможно кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев да извърши промени в служебния си кабинет – не само заради личността на Калин Стоянов, но и заради напрежението, което се генерира около МВР.

Още по темата