Quantcast

Медия без
политическа реклама

Полицията задържа издирвания за нападението в Сърница

Той е бил ранен по време на арестуването му и е настанен в болница в Кърджали

30 Ноем. 2021Обновена
БГНЕС

Издирвателната акция в с. Сърница, Хасковско доведе до задържането на Бейсим Салиф, който е заподозрян за опит за убийство. Мъжът е хванат на километри  от селото, съобщи главният секретар на МВР Петър Тодоров, който ръководеще операцията на място. Салиф е стрелял по полицаите, които снощи са опитали да го задържат. Днес пък е нападнал човек, който е помогнал при задържането му. Той е оказал съпротива при ареста, като е получил наранявания и е в болница. Според главният секретар на МВР срещу задържаният не е стреляно. Нараняването, което било повърхностно, е станало при борбата между арестуваният и гражданинът, който той е нападнал. 

От ранните часове на деня МВР издирваше въоръжен мъж, който е стрелял по свой съсед, след което е избягал в гората. На мястото беше изпратен дори отрядът за борба с тероризма.

Всичк е тргнало в 18:40 ч. в понеделник в село Сърница, когато възникнала разпра между 43-годишен мъж и 55-годишен негов съсед. "Случи се е междусъседски спор, който е прераснал в сбиване. Спорът е заради животни, преминаващи през градина. Жена е пострадала леко, има прорезна рана от нож, причинена от мъжа, който се издирва. В последствие са произведени изстрели от страна на издирвания. Мъжът се е укрил в гориста местност. Той е въоръжен и опасен. Оръжието му е бойно и незаконно”, обясни шефът на ОДМВР - Хасково.

Стрелецът е с криминални регистрации за кражби и съхранение на бойни вещества. В операцията по издирването участваха 150 души. Полицията призоваше цял ден хората да бъдат внимателни и ако забележат издирвания, веднага да сигнализират на спешния телефон.

Установено е, че нападателят притежава два броя незаконно оръжие. След като се види какво е здравословното му състояние, той ще бъде задържан за 24 часа. 

Образувано е досъдебно производство за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Работи се по заплаха за убийство. Стана ясно, че срещу нападателя многократно са подавани сигнали от съседи.

 

 

Още по темата