Медия без
политическа реклама

Полицаи лъжат водачи, че карат бързо, и ги изнудват за подкупи

Засега са установени два случая, при които те са получили 100 и 50 лв от шофьори

27 Февр. 2024
Илияна Кирилова

Двама полицейски служители от Варна са арестувани и обвинени за поискан и приет от тях подкуп посредством изнудване и злоупотреба със служебно положение. Това съобщава прокуратурата, която е привлякла двамата към наказателна отговорност.

46-годишният Д.А. и 51-годишният З.Н. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор. Предстои в съда да бъдат внесени искания за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата полицаи.

При операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ е задържан служител на ОДМВР-Варна, съобщиха от силовото ведомство. годишният полицай от "Икономическа полиция" е арестуван на 14 август в момент на приемане на подкуп.

Те са задържани при специализирана операция на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР на 26 февруари 2024 година. Разследването срещу тях е установило, че при изпълнение на своите задължения двамата са злоупотребили със служебното си положение и са поискали и приели подкуп в размер на 100 лева от водач, спрян за проверка. Мъжът е бил заблуден, че се движи с превишена скорост, за което може да бъде глобен със значителна сума.

В хода на работата по случая станало ясно, че втори водач е изнуден по същата схема и от него е приет подкуп в размер на 50 лева.

Работата по документиране и доказване на престъплението продължава и към момента под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.

Двама варненски общинари бяха задържани при акция на ГДБОП с подкуп от белязани пари във вторник. В сряда стана ясно, че единият е освободен, а общата миза е 10 000 лв.   Екшънът във вторник Малко след ареста зам.

 

Ключови думи:

полицаи, Варна, подкуп

Още по темата