facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Полфрийман моли за дарения, защото не може да започне работа

Австралиецът твърди, че МВР все още не му разрешава да напусне страната
3 634
 Снимка: Архив

Австралийският гражданин Джок Полфрийман публикува във Фейсбук профила си призив да му бъдат дарени пари, тъй като не може да започне работа. "Беше ми предложена платена работа, но след това те се притесниха, че може да възникне проблем заради нелегалния ми правен статут", обяснява Полфрийман.

През септември се навършва една година, откакто Апелативният съд в София освободи предсрочно от затвора австралиеца, който беше лишен от свобода за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г. Въпреки че присъдата му беше на 20 години, той излежа 12 от тях и беше пуснат на свобода от тричленен съдебен състав с мотива, че се е поправил.

В своя пост обаче Джок Полфрийман твърди, че все още българските власти незаконно не му позволяват да напусне България. "Правителството все още отказва да признае решението на съда, че съм свободен и година по-късно все още твърдят, че съм затворник без право да напусна страната", казва той.

 

So next month it is 1 year since I was released from prison. But as the government is still refusing to acknowledge the...

Posted by Jock Palfreeman on Friday, August 21, 2020

Не е ясно на какво се дължи невъзможността на Полфийман да напусне България, тъй като през май тогавашният вътрешен министър Младен Маринов разпоредил на Дирекция "Миграция" да предприеме съответните действия за отпадане на забраната на австралиеца за напускане. Това се случи, след като Върховният касационен съд остави без разглеждане искането на бившия главен прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на делото за предсрочното освобождаване Полфрийман.

"Моля, не вярвайте на фалшивите новини, не ми беше позволено да напусна страната, тъй като решението да не ми позволите да пътувам не се основава на закона, а решението на правителството, което се ръководи от Бойко Борисов", пише Полфрийман и добавя: "Незаконно Министерството на вътрешните работи ми попречи да напусна страната, включително ми попречи да се кача на самолет". От думите става ясно, че той е имал билет, платен от семейството и "резервации, направени от DFAT". В съобщението му се твърди, че българското правителство е уведомило вчера официално "австралийските власти, че няма да уважат съдебното решение" и няма да му позволят да пътува свободно.

 

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

10 форми на диалог с МВР

17.09.2020

Г-н БАЛЕВ

2484 4
АЕЖ: МВР да каже защо журналист от "Сега" е разпитван

16.09.2020

1834 13
Репортер на "Сега" бе привикан на разпит за въпроси към МВР

15.09.2020

Обновена

21475 44

Коментари

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...как е възможно правителството да не признава съдебно решение..?

 

...Джок няма нужда от дарения...ще осъди държавата и ще прибере сериозни пари...

PlaNed
снимка на PlaNed

Беше ми предложена платена работа, но след това те се притесниха, че може да възникне проблем заради легалния ми статут

Баш тъй ли е рекъл? Не го оправиха този гугъл транслатор, ей!

pi_ta

Добър човек, притеснил се, загрижил се за кръвнината, която още не платил ! А не ! За задникът си се загрижил ! Да си набави нова ножка с 14 м. острие. И една цяла година къде живя ? От какво яде и пи тоз екземляр ?

Bozhilko

Спасеният циганин му дава пари. Макар и анонимно.

kromid

*

Котаракът Чарли

*

Васик

Това е върховенството на закона според Гешев

Хулиган

Бантустан, сър...

.........................................

http://www.drago.info/

Влез или се регистрирай за да коментираш