Медия без
политическа реклама

Почина 16-годишното момиче от катастрофата край Панчарево

09 Септ. 2022
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

16-годишното момиче, което пострада тежко в катастрофата край Панчарево на 6 септември, е починало, съобщиха от болница "Света Анна" за bTV. То беше настанено в болницата с черепно-мозъчна травма, гръдно-коремна травма и с фрактури на бедрените кости и ключицата.

Вече няма опасност за живота на 18-годишното момче, което също беше тежко пострадало при инцидента. Той е в съзнание и контактен, но му предстои дълго лечение заради множеството фрактури, съобщиха от болница "Царица Йоанна - ИСУН".

Причината за катастрофата, която отне живота и на единия от шофьорите, е нарушаване на предимството. Главният прокурор Иван Гешев заяви, че има информация, че шофьорът, който е загинал, е употребил голямо количество алкохол. "Единствената ми информация е преди да дойда. Сега, не мога да гарантирам за пълна достоверност, че има данни, че е употребил сериозни количества алкохол", заяви той на излизане от среща с представители на Института за пътна безопасност. По информация на Нова телевизия шофьорът е имал 20 акта и 3 фиша за различни нарушения на пътя, извършени през годините. Два пъти е бил засичан да шофира след употреба на алкохол - през 2008 и 2012 г.

Тежка верижна катастрофа стана снощи на пътя между София и Самоков край Панчарево в 22. ч, съобщава bTV.  Инцидентът е възникнал между три автомобила на отсечка, в която важи ограничение от 50 км/ч. Има един загинал и 9 ранени.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?