Quantcast

Медия без
политическа реклама

Eдин загина и още деветима са в болница след катастрофа до София

Загиналият шофьор е употребил голямо количество алкохол, съобщи главният прокурор

07 Септ. 2022Обновена
Илияна Кирилова

Тежка верижна катастрофа стана снощи на пътя между София и Самоков край Панчарево в 22.20 ч, съобщава bTV.  Инцидентът е възникнал между три автомобила на отсечка, в която важи ограничение от 50 км/ч. Има един загинал и 9 ранени.

Пострадалите са основно младежи до 20-годишна възраст. Откарани са в болниците "Света Анна", "Пирогов" и ИСУЛ. В болница „Св. Анна” са 3 момичета - на 14, 16 и 18 г. Те са и най-тежко пострадалите. Едното момиче е в критично състояние. Спешният екип го е  интубирал в линейката. "16-годишното момиче е в крайно тежко състояние. Докарано е в кома с тежка черепно-мозъчна травма и други травми и фактури. Оперирана е от коремните хирурзи и в момента е в реанимация. Другото момиче е също в реанимация с гръдно-коремна травма. Те са с реална опасност за живота. 18-годишното момиче е в неврохирургията с травми и е в стабилизирано състояние, но е в крайно тежко състояние", каза директорът на УМБАЛ "Св. Анна" Д-р Славчо Близнаков, предаде дир.бг.

"Едното момче - 16-годишно - е в детската неврохирургия и няма опасност за живота му. Другите две момчета са обработени в шокова зала. Те нямат тежки наранявания и са освободени за домашно лечение. В много тежко състояние обаче е 29-годишна жена, която е с политравма. Претърпяла е до момента операции, които бяха за спиране на вътрешни кръвоизливи. Тя ще бъде настанена в реанимация", каза на брифинг пред медиите директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

В ИСУЛ е откарано 18-годишно момче. В „Пирогов” са 2 момчета - на 16 и 18 г., едно момиче, както и мъж на 44 г. и 16-годишният му син. Всички са в шоково състояние.

На място са дошли 6 линейки. Причината за катастрофата е отнето предимство. Главният прокурор Иван Гешев заяви, че има информация, че шофьорът, който е загинал, е употребил голямо количество алкохол. "Единствената ми информация е преди да дойда. Сега, не мога да гарантирам за пълна достоверност, че има данни, че е употребил сериозни количества алкохол", заяви той на излизане от среща с представители на Института за пътна безопасност. По информация на Нова телевизия шофьорът е имал 20 акта и 3 фиша за различни нарушения на пътя, извършени през годините. Два пъти е бил засичан да шофира след употреба на алкохол - през 2008 и 2012 г.

Още по темата