Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пловдивският кмет - болен за сесия, здрав за банкет

21 Дек. 2022Обновена
FB/Здравко Димитров - Зико
Здравко Димитров

Трагикомичният екшън в Пловдив продължава. След като в понеделник през деня кметът Здравко Димитров отсъства от ключовата за града и доста бурна сесия на общинския съвет, вечерта се е появил на общински банкет. Коледното парти е било в Новотела, а за него информира сайтът "Под тепето", позовавайки се на снимка в социалните мрежи на празнуващи общинари. По информация на представители на администрацията, Димитров отсъства от сесията заради болничен. Той бе болен и на ноемврийското заседание на съвета, което също бе важно и бурно.

В началото на ноември Бойко Борисов и самият Димитров съобщиха, че догодина на местния вот ГЕРБ ще издигне друга кандидатура. Това вероятно е причината кметът да се държи като "при уволнение". А и да се случват ред управленски безобразия.

Едно от тях са събитията около терена в парк "Отдих и култура", над който виси реална заплаха от застрояване. Днес Димитров съобщи в социалните мрежи, че е сформирал комисия, която да установи контакт със собствениците на земята, за да се търси решение:

Както е видно, от изявлението на Димитров не става ясно за какво точно ще преговаря комисията. Според съветничката от ДБ Добромира Костова общината смята да купи земята. Тя реагира остро, показвайки проблема в дълбочина: 

Междувременно стана ясно, че утре вечер ще се проведе граждански протест с искане за извънредна сесия на съвета. Поводът - да не се правят опити за подаръци на Георги Гергов за Панаира, както се случи в понеделник:

Бурно заседание под своеобразна гражданска обсада проведе в понеделник пловдивският общински съвет. Струпалите се хора бяха настроени срещу по-голяма част от съветниците, напрежение течеше и между самите групи в органа.

 

ВДЪХНОВЕНИЯ 4

Днес кметът Димитров намери време да уважи още едно събитие - откриване на изложба в Пловдив на съпартиеца Красен Кралев. Бившият спортен министър и настоящ депутат от доста време живее в амплоа и на художник. Изложбата се казва “Вдъхновения 4”. Така сесията оня ден се оказа единственото важно пропуснато от Димитров събитие - ако му е важно, разбира се:  

 

Още по темата