Медия без
политическа реклама

Отровното трио за агресията: Грозна театрална постановка

03 Септ. 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Снощните агресивни действия от страна на протестиращи пред Народното събрание в Триъгълника на властта и отношението на полицията към провокаторите е грозна театрална постановка на гърба на българите. Това мнение изразиха организаторите на антиправителствения протест от т. нар. Отровно трио.

"Не знам защо полицията търпя толкова дълго бомбардировки, за да нападнат после невинните хора, да ги бият с боксове, да им стъпват по главите", каза Арман Бабикян.

Той посочи също, че площад "Независимост" е изключително добре наблюдаван с камери, които дори разполагат с лицево разпознаване, и лесно могат да бъдат установени провокаторите, които нападаха полицията. В същото време обаче органите на реда не са извели агресорите. "Бяха обгазени журналисти, които цяла България познава, но само полицията не ги познава", добави Велислав Минеков.

Според адв. Николай Хаджигенов пък снощната ескалация на напрежението не би могла да бъде възможна без съдействието на полицията. Той даде пример с това, че униформените проверяваха багажа на всички, които пристигаха в района на протеста, но по някакъв начин са пропуснали хора с десетки бомби. "Полза от насилието в този му вид има само Борисов", смята Хаджигенов.

Тази вечер отново се събират хора пред президенството, за да поискат оставката на премиера и главния прокурор за 57-и пореден ден.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата