Quantcast

Медия без
политическа реклама

Още трима са задържани от ГДБОП за бомбени заплахи срещу училища

Двама от тях са тийнейджъри от Пловдив, които са пращали мейли до учебни заведения в 4 града

01 Апр. 2023Обновена
bTV/Емил Кацаров
Служители на ГДБОП са блокирали кооперацията в Пловдив, в която живее заподозреният за подаването на сигнали за бомби в училищата.

Още двама ученици са задържани от ГДБОП по подозрение за подаване на сигнали за бомбени заплахи до училища, съобщи "Нова телевизия". Това потвърди и главният секретар на МВР Петър Тодоров. Двама приятели от Пловдив са изпращали мейли до учебни заведения в Пловдив, София, Бургас и Ямбол. Те са създали и Телеграм канал.

От ГДБОП са изискали данни от английска компания, от чиито сървъри е изпратен заплашителния мейл. Установено е, че пощенската кутия е създадена няколко часа преди изпращането на мейла.

Домът, в който живее единият тийнейджър, е в пловдивския квартал "Източен" и беше основно претърсен. В 6 РУ в Пловдив има и трети задържан за заплашително съобщение към училище в Пловдив. Мъжът е пълнолетен и криминално порявен, обясни Тодоров.

Вчера бе задържан и 17-годишен ученик от София, за когото също е установено, че е изпращал част от заплашителните мейли. Неговото обяснение било, че го сторил, защото не искал да ходи на училище. Продължава обаче да е неясно кой точно стои зад първите бомбени заплахи до десетки училища в началото на седмицата.

 

годишен ученик от София е изпратил част от имейлите със заплахите за поставена бомба в училищата в цялата страна. Той е арестуван днес от ГДБОП, съобщи БНР. Докато е изпращал заплашителните имейли, с него са били още няколко съученици.

Още по темата